Seful ANAF, noi explicatii penibile despre controalele la Rise Project si la Hotnews

news

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu este o institutie politica si nu isi face calendarul de actiuni control in functie de declaratiile anumitor politicieni, a declarat, vineri, presedintele ANAF, Bogdan Stan, adaugand ca Directia Antifrauda are programate la nivelul lunii iulie 4.000 de controale.

Acesta a raspuns astfel unei intrebari referitoare la controlul inspectorilor antifrauda la redactia Rise Project.

„ANAF nu este o institutie politica si nu isi face calendarul de actiuni de control in functie de declaratiile anumitor politicieni sau de calendarul acestora. Noi avem un calendar si o strategie clara care nu are in vedere astfel de lucruri. Aseara (joi n.r.) am dat un comunicat de presa in acest sens si mai multe amanunte nu pot sa va dau in momentul de fata. La nivelul Directiei Antifrauda pe luna iulie sunt 4.000 de controale programate, probabil ca Rise Project a fost in unul dintre acestea. (…) In momentul in care verificarea se va finaliza, probabil vom lua masurile legale in functie de constatarile care sunt acolo”, a explicat Stan, citat de Agerpres.

Seful Fiscului a sustinut joi seara ca inspectia desfasurata la sediul Rise Project a avut loc in urma unei analize de risc efectuata de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), dupa o sesizare depusa la sediul DGAF Bucuresti.

Intrebat ce presupune o analiza de risc, presedintele ANAF a raspuns: „Analiza de risc presupune orientarea anumitor criterii de risc prestabilite, atat in cadrul Directiei Antifrauda cat si in cel al Directiei de Inspectie Fiscala, care conduc la luarea deciziei pentru oportunitatea de a fi controlata sau nu o societate”.

Potrivit sursei citate, analizele de risc sunt efectuate nu doar in cazul unor redactii ci pe toate segmentele de activitate.

„Facem analize de risc pe toate pe toate segmentele de activitate, pe toate palierele.(…) Controalele ANAF nu sunt indreptate impotriva libertatii presei. Noi respectam drepturile si libertatile presei”, a adaugat Stan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut joi ministrului Finantelor Publice si sefului ANAF explicatii publice referitoare la prezenta inspectorilor ANAF in redactia Rise Project, adaugand ca nu are nicio implicare in aceasta actiune.

„Am aflat din presa ca inspectori ai ANAF au descins in redactia Rise Project. Intrucat, de ceva vreme, Rise Project publica subiecte legate de persoana mea, vreau sa fac urmatoarele declaratii: nu am nicio implicare in prezenta unor inspectori ANAF in redactia Rise Project, sunt indignat de ceea ce se intampla, am sentimentul ca se incearca compromiterea mea, faptul ca o institutie de presa scrie despre un om politic nu trebuie sa aiba nicio legatura cu implicarea institutiilor statului in viata acelei institutii de presa”, se arata intr-un comunicat, remis AGERPRES, de presedintele PSD.

In acelasi context, ActiveWatch a condamnat „actiunea de intimidare” desfasurata de ANAF in redactia RISE Project si considera ca aceasta are legatura directa cu investigatiile recente care il vizeaza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea.

RISE a publicat joi o noua ancheta privind „acapararea de catre puterea politica” a unuia dintre serviciile de informatii din Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: