politica

Seful baronilor PSD schimba statutul prefectilor si al subprefectilor. Pesedizare in forta a administratiei

Vicepremierul Paul Stanescu a declarat, joi, ca prefectul si subprefectul vor fi asimilati cu secretarii de stat, potrivit noului Cod administrativ care se afla in dezbatere parlamentara, transmite Agerpres.

„Ieri (miercuri – n.r.) s-a infiintat in Parlament o comisie speciala in ceea ce priveste Codul administrativ, pentru a trece cat mai repede, vom avea un Cod administrativ la finalul acestei sesiuni parlamentare si vom lamuri foarte, foarte multe lucruri. In primul rand, as vrea sa va spun ca prefectul si subprefectul vor fi asimilati cu secretarii de stat, asta ca sa nu ne mai dam dupa deget.

Prefectul si subprefectul fiind reprezentantii guvernului in teritoriu este normal sa fie oameni politici, sa vina odata cu guvernul, sa reprezinte politica guvernului si sa fie secretari de stat. Nu sunt de acord sa spunem ca prefectul este altceva, o persoana neutra sa spunem asa. Niciodata nu vom putea spune acest lucru pentru ca el este numit in teritoriu de catre un guvern care sigur este politic”, a declarat Stanescu.

Totodata, el a adaugat faptul ca discutiile sunt aproape de final si in ceea ce priveste formula de finantare a unitatilor administrativ-teritoriale si saptamana viitoare se va discuta si acest lucru impreuna cu asociatiile de municipii, orase si comune, astfel incat sa intre cat mai repede in Parlament. De asemenea, in curand vor fi aprobate si doua ordonante de urgenta ce vor aduce reglementari in domeniile achizitiilor publice si parteneriatului public-privat.

„Cele mai mari intarzieri le-am avut din cauza achizitiilor publice. Am mers la Bruxelles, am discutat notiunea de achizitii publice, am luat platforma, ne-am inspirat din legea achizitiilor publice din Germania. La parteneriatul public-privat sigur ca nu am inventat noi roata, am cautat sa gasim in Europa o forma a normelor si a legii care sa ne ajute, pentru ca avem ca exemplu China, care vrea sa investeasca”, a completat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Acest gest a facut istorie”: Ceasul oferit de Fidel Castro actritei italiene Gina Lollobrigida urmeaza sa fie scos la licitatie

A fost unul dintre cele mai neobisnuite interviuri: reporterul - fosta vedeta de film italiana…

40 de minute ago

Peste 300 de oameni au murit in Afganistan in urma inundatiilor. Autoritatile au declarat stare de urgenta

Peste 300 de oameni au murit in urma inundatiilor din mai multe provincii din Afganistan,…

54 de minute ago

Prima persoana care a primit un transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit la aproape 2 luni de la operatie

Primul beneficiar al unui transplant de rinichi de la un porc modificat genetic a murit…

O oră ago

Spania: Catalanii merg astazi la vot. Separatistul Puigdemont candideaza din exil

Catalanii merg la vot duminica intr-un scrutin regional la care au de ales intre un…

2 ore ago

Joe Biden crede ca incetarea focului in Gaza ar fi posibila „si maine”, daca Hamas ar elibera ostaticii

Dupa ce a evitat subiectul la strangerile anterioare de fonduri, presedintele SUA, Joe Biden, a…

2 ore ago

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

2 ore ago