Seful Biroului Securitatii Nationale din Polonia anunta ca Rusia ar putea ataca flancul estic al NATO peste trei ani

externe

jacek siewiera, serviciul secret

Federatia Rusa isi poate reface trupele in urmatorii trei ani, asa ca tarile de pe flancul estic al NATO trebuie sa se pregateasca pentru o agresiune rusa in viitorul apropiat, potrivit sefului Biroului de Securitate Nationala al Poloniei, Jacek Sewiera, relateaza Glavcom.

Oficialul a fost intrebat daca este de acord cu afirmatia Consiliului German pentru Relatii Externe, potrivit careia Rusia ar putea ataca NATO si ca tarile din Alianta au la dispozitie intre cinci si noua ani pentru a se pregati pentru acest lucru.

„Din pacate, da. Aceasta analiza este in concordanta cu studiile americane. Dar, in opinia mea, termenele prezentate de analistii germani sunt prea optimiste. Daca vrem sa evitam razboiul, tarile NATO de pe flancul estic trebuie sa accepte un orizont de timp mai scurt, de trei ani, pentru a se pregati pentru confruntare”, a prezis Severa.

El este convins ca trei ani este perioada in care ar trebui creat un potential pe flancul estic, care ar fi un semnal clar de descurajare a agresiunii. Potrivit lui Severa, complexul militar-industrial al Federatiei Ruse functioneaza in trei schimburi, astfel incat poate reconstrui un potential mai mare in trei ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: