Seful CCR sfideaza legile si anunta ca judecatorul Lazaroiu ramane in functie pana in 2019. Smecheria la care a recurs Dorneanu

news

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, anunta ca judecatorul CCR Petre Lazaroiu ramane in functie pana in 2019, cand ii expira mandatul in curs, de 9 ani, chiar daca acesta depaseste limita constitutionala, confirmata chiar de CCR, prin cumularea cu restul de mandat ocupat pana in 2010. Dorneanu a declarat pentru HotNews ca „articolul 68 alineatul 3 in baza caruia domnului Lazaroiu i s-a acordat mandatul de 9 ani nu a fost atunci contestat pe motiv de neconstitutionalitate”.

„O interpretare aparuta in presa, conform careia domnul Lazoriu ar pierde mandatul, presupunea aplicarea retroactiva a legii promulgate recent de presedinte. Legea nu se aplica retroactiv, prin urmare omul ramane cu mandatul pe care l-a dobandit in conditiile legii la vremea respectiva.

Articolul 68 alineatul 3 in baza caruia domnului Lazaroiu i s-a acordat mandatul de 9 ani nu a fost atunci contestat pe motiv de neconstitutionalitate, in concluzie articolul 68 alineatul 3 beneficia atunci de prezumtia de constitutionalitate, iar mandatul domnului Lazaroiu este valid si expira in 2019”, a declarat Valer Dorneanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: