externe

Seful CIA s-a aflat marti la Kiev in timpul atacului rusesc cu rachete. CNN anunta ce a discutat cu presedintele Zelenski

Directorul CIA, Bill Burns, s-a aflat marti la Kiev pentru a se intalni cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si cu omologii sai din serviciile de informatii, potrivit unui oficial american citat de CNN.

Burns, a precizat oficialul, se afla in siguranta in ambasada SUA in timpul atacurilor cu rachete rusesti in intreaga tara, inclusiv a exploziilor care au zguduit capitala.

Calatoria lui Burns la Kiev a avut loc dupa o intalnire de luni, la Ankara, in Turcia, cu omologul sau din serviciile de informatii ruse, Serghei Nariskin – si este a doua oara in mai putin de o luna cand directorul CIA viziteaza Kievul.

In timp ce se afla acolo, a declarat oficialul, Burns „a discutat despre avertismentul SUA, pe care l-a transmis sefului SVR al Rusiei, de a nu folosi arme nucleare si a intarit angajamentul SUA de a oferi sprijin Ucrainei in lupta sa impotriva agresiunii rusesti”.

In plus fata de conversatiile lui Biden, secretarul de stat Antony Blinken a purtat miercuri discutii cu omologii sai polonez si ucrainean, a precizat Departamentul de Stat.

Generalul de armata Mark Milley a discutat marti cu seful Statului Major General polonez, generalul Rajmund Andrzejczak. Statul Major a precizat ca cei doi generali au discutat despre explozia din Polonia si despre pierderile de vieti omenesti de acolo. El nu a oferit alte detalii.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

O oră ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

2 ore ago

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el fiind…

2 ore ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

3 ore ago