Seful deputatilor PSD, catre Iohannis si Orban: „Bagati-va mintile in cap, sa incetati sa va faceti de ras”

politica

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a sustinut miercuri ca presedintele Klaus Iohannis si PNL folosesc ‘”umigenele si petardele nationaliste” ca sa „deturneze atentia de la criza sanitara si economica”.

„Ne aflam in situatia in care, in plina pandemie, presedintele Iohannis si patriotarzii de la PNL considera ca enormitatile si fumigenele nationaliste pot deturna atentia oamenilor de la criza sanitara si cea economica, de la tunurile pe care le dau in fiecare zi, de la chelnerii pe care ii pun in conducerea spitalelor, de la focarele de infectie din judetele pe care le conduc, de la comertul cu oameni pe care il fac, de la sutele de mii de locuri de munca si zecile de mii de firme inchise. V-ati folosit – si ma refer la cei de la PNL – fara jena de un subiect pe care stiati de la bun inceput ca n-are cum sa treaca. (…) Este inacceptabil si neconstitutional un astfel de demers. Ati tacut mai mult de o luna de la adoptarea tacita. Stiati foarte bine ca vor pica la Senat si la Camera Deputatilor (proiectele privind Tinutul Secuiesc si Codul administrativ -n.r.), ca ambele au rapoarte de respingere”, a declarat Simonis la dezbaterea proiectului privind Codul administrativ, citat de Agerpres.

El a amintit ca, in ultimii 30 de ani, au existat in Parlament mai multe proiecte de acest fel, toate respinse prin vot, si a pus reactia PNL si a sefului statului pe seama „scaderii din sondaje”.

„Ati inceput sa mintiti cand ati vazut ca procentele din sondaje incep sa va stranga”, a sustinut Simonis.

Social-democratul a aratat de ce s-a votat tacit in Senat proiectul de lege privind Codul administrativ.

„S-a gresit in Parlament, cand a fost posibil ca un parlamentar al PNL cu simptome de COVID-19 s-a plimbat printre lideri si s-a oprit activitatea doua saptamani. S-a gresit cand parlamentarii PNL s-au grabit sa se testeze de COVID-19 si au fost in situatia, in 14 martie, ca n-au putut veni sa-si voteze propriul guvern. Sedinta de plen din 16 martie, atunci cand trebuia sa respingem aceasta initiativa, pe care eu am introdus-o pe ordinea de zi, n-a mai avut loc. (…) De ce n-a iesit presedintele Iohannis sau dumneavoastra, in 16 martie sau pe 20 martie, sa atraga atentia ca acest proiect trece tacit la fel ca si acesta? Exact formularea din legea pe care azi o respingem a trecut in 2018 cu votul de la PNL. Exact formularea pe care astazi o blamati si acuzati PSD ca o sustine ati votat-o exact in 9 iulie 2018, atunci cand ati votat Codul administrativ.

Sper ca astazi sa incheiem acest capitol rusinos din istoria politica a Romaniei, in care presedintele si partidul aflat la guvernare s-au folosit de o tema nationalista, falsa pentru a ascunde adevaratele probleme ale Romaniei. (…) Fac un indemn catre Guvern si catre PNL sa va bagati mintile in cap, sa incetati sa va faceti de ras si sa veniti cu un plan real pentru relansarea economiei”, a afirmat deputatul PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: