Seful DNA, Crin Bologa, arata hotarat catre mafiotii din CCR: „Din cauza lor au fost dezincriminate anumite fapte, au fost excluse probe din dosare”

news

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, a declarat, luni, ca practica judiciara a fost influentata in 2019 de efectele unor decizii ale Curtii Constitutionale, care au dus in multe cazuri la dezincriminarea unor fapte, excluderea de catre instantele judecatoresti a unor probe si rejudecarea unor dosare in care existau decizii definitive.

„Anul 2019, a fost un an complicat pentru DNA, plin de provocari, cum de altfel a fost pentru intreg Ministerul Public si sistemul judiciar. DNA si-a desfasurat activitatea cu o conducere interimara, atat la nivelul cel mai inalt, cat si la nivelul unor sectii si servicii, ceea ce a facut extrem de dificila stabilirea si urmarirea unei strategii de management eficace.

Legile Justitiei modificate in anul 2018 au schimbat conditiile de numire si de delegare a procurorilor in cadrul DNA, iar aceasta a determinat o fluctuatie si un deficit puternic de personal, in special in randul procurorilor.

Practica judiciara a fost influentata in continuare de efectele unor decizii ale CCR, care au dus in multe cazuri la constatarea dezincriminarii unor fapte, la excluderea de catre instantele judecatoresti a unor mijloace de proba, iar in alte situatii la rejudecarea unor cazuri definitiv judecate”, a spus Bologa, la prezentarea raportului de activitate a DNA pe anul trecut, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste volumul de activitate, el a precizat ca numarul dosarelor de solutionat ramane mare, chiar daca a scazut fata de cel inregistrat in 2018, iar acest trend descrescator se inregistreaza si in cauzele nou-inregistrate.

El a adaugat ca o explicatie a acestui trend descrescator trebuie cautata in scaderea, in ultimii trei-patru ani, a numarului sesizarilor primite de DNA.

Mai mult despre: ,


Comentarii: