Seful DNA ii anunta pe grangurii din PSD si PNL: „DNA este puternica si nu va face pasi inapoi in lupta anticoruptie”

news

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Crin Bologa, a afirmat, marti, ca, la infiintarea acestei institutii, Romania „era captiva unor retele care fraudau resursele publice”, dar acum DNA este puternica si „nu va face pasi inapoi in lupta anticoruptie”

„Infiintarea Parchetului National Anticoruptie in anul 2002, transformat apoi in Departamentul National Anticoruptie si in anul 2005 in Directia Nationala Anticoruptie, a fost o necesitate a istoriei societatii romanesti post-decembrista. Cetatenii Romaniei erau dezamagiti, pentru ca tara era captiva unor retele care fraudau resursele publice si, de asemenea, puneau in pericol intrarea tarii in UE. Lupta anticoruptie era o conditie esentiala pentru incheierea procesului de aderare si este un factor determinant pentru mentinerea parcursului nostru european si dezvoltarea societatii romanesti”, a declarat Crin Bologa la aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Directiei Nationale Anticoruptie.

El a adaugat ca rezultatele institutiei pe care o conduce au fost importante pentru aderarea tarii noastre al Uniunea Europeana, Romania avand acces la fonduri de miliarde de euro.

„De a lungul existentei sale, Directia Nationala Anticoruptie a avut atat momente mai bune, cat si momente mai grele, dar in permanenta a fost eficienta, devenind un model de organizare si functionare pentru alte structuri anticoruptie din diverse state ale lumii. Obstacolele intalnite nu ne-au doborat, ci ne-au facut mai puternici. Si, ca urmare a activitatii noastre, Romania a avut acces la fonduri europene de ordinul miliardelor de euro, iar pentru bugetul public au fost salvate resurse financiare de aceleasi proportii. (…) Activitatea noastra este o dovada a patriotismului nostru. Asiguram cetatenii Romaniei ca DNA este puternica si nu va face pasi inapoi in lupta anticoruptie”, a spus procurorul sef al DNA.

Mai mult despre:

Comentarii: