Seful Euronews Romania este fostul sef al tineretului PSD, Gabriel Petrea: „Nu mai am legaturi cu zona politica”

politica

Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) pentru a lansa Euronews Romania, un canal de stiri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba romana, potrivit unui comunicat al UPB transmis miercuri. Coordonatorul Euronews Romania este Gabriel Petrea, fost deputat PSD si fost lider al tineretului PSD.

Euronews Romania va avea rol informativ si educational, iar stirile realizate vor fi distribuite in reteaua Euronews, a declarat miercuri, pentru Agerpres, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Mihnea Costoiu.

Politehnica a anuntat ca a semnat cu Euronews un parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal de stiri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba romana. Euronews Romania este primul proiect de acest tip lansat in UE si va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente – UPB Sigma TV.

„Va fi un flux in doua directii: pe de o parte, programele Euronews realizate in reteaua Euronews, nu doar la sediul central Euronews, ci in reteaua Euronews din toate limbile vor putea fi difuzate in Romania in limba romana. Ceea ce se va produce in Romania va fi distribuit in reteaua Euronews. Cu alte cuvinte, va fi prima poarta de iesire a stirilor catre Europa din Romania, stiri realizate corect din punct de vedere editorial si care vor reflecta realitatea romaneasca care va fi prezentata in Europa. (…) Ne dorim sa fie o televiziune educationala, in primul rand, si de stiri, pentru ca demersul nostru nu este exclusiv jurnalist, este deopotriva educational – o televiziune care va avea si rol educational evident si un rol informativ important. Ne dorim sa fie o televiziune care va emite complet pe parcursul unei zile”, a precizat el.

Potrivit lui Costoiu, proiectul televiziunii este gandit a fi lansat spre finalul anului 2021. Pana atunci, urmeaza sa se lanseze succesiv site-ul si zona social-media.

Directorul de proiect al Euronews Romania este Gabriel Petrea, fost deputat, ministru si viceprimar la sectorul 6 din partea PSD. El a fost si sef al tineretului PSD in epoca Dragnea, dupa care a trecut la Pro Romania.

Petrea a declarat pentru Paginademedia.ro ca s-a retras din politica si ca trecutul sau nu va afecta in vreun fel independenta noului post de stiri.

„Am fost ales de Consiliul de Administratie al Universitatii, format din 30 de persoane. Nu cred ca trecutul meu politic ar putea afecta noul post de stiri. Mai mult, eu am atributii doar pe zona administrativa. Dupa cum am anuntat, redactor-sef va fi altcineva, o persoana aleasa in mod transparent. Eu mi-am dat demisia din Pro Romania si nu mai am legaturi cu zona politica”, a spus Gabriel Petrea.

De asemenea, acesta nu este singurul om de la varful UPB apropiat de zona politica. Mihnea Costoiu, rectorul UPB, este fost senator PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: