Seful Jandarmeriei a ajuns la mana lui Klaus Iohannis. Putin probabil ca va ramane in functie, a participat la represiunea din Piata Victoriei

news

Jandarmeria Romana ramane fara sef dupa ce mandatul de interimar al lui Sebastian Cucos expira miercuri. Ministrul de Interne a anuntat ca a trimis la Cotroceni documentele prin care cerea prelungirea mandatului lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei, dar solicitarea nu a fost aprobata deocamdata. Intre timp jandarmii sunt vizati de o ancheta complexa la Parchetul Militar dupa violentele de la mitingul Diasporei de vineri.

Sebastian Cucos a fost imputernicit in data de 15 august 2017 la ca sef al Jandarmeriei Romane dupa ce fost sef Marin Andreiana s-a pensionat. La 6 luni de la imputernicire, ministrul Carmen Dan l-a propus din nou pentru un nou mandat de interimar, astfel ca Sebastian Cucos se afla la conducerea Jandarmeriei Romane de un an. Sebastian Cucos poate ramane la conducerea Jandarmeriei Romane doar daca va sustine un concurs pentru ocuparea postului, potrivit Romania TV.

„Sebastian Cucos e inspector general al Jandarmeriei. Si azi poate sa primeasca avizul de la Cotroceni, CSAT, noi am depus toate documentele in timp util. (…) N-am discutat cu domnul presedinte pe acest subiect”, a declarat Carmen Dan.

Cucos a fost fotografiat, vineri noapte, paticipand la represiunea din Piata Victoriei.

Procurorii militari, care fac cercetari cu privire la modul de interventie a jandarmilor si la incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei, au inceput de luni audierile, persoanele ranite in urma interventiei jandarmilor fiind chemate la sediul Parchetului Militar pentru a le oferi date anchetatorilor.

Parchetul General a anuntat sambata ca procurorii militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu, fiind inregistrat un dosar penal cu privire la modul de interventie a jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia din Piata Victoriei. De asemenea, Parchetul Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti urmeaza sa fie colectate inclusiv sesizarile depuse la sectiile de politie, iar toate plangerile penale depuse vor fi inregistrate sub numar unic.

Procurorii militari au inregistrat, pana in prezent, peste 60 de plangeri depuse de catre protestatari impotriva jandarmilor, care sunt acuzati ar fi intervenit intr-un mod abuziv la mitingul Diasporei, din 10 august, cand peste 400 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: