Seful Jandarmeriei, teleormaneanul Sindile, a fost chemat in fata procurorilor. Anuntul Parchetului Militar

news

Seful Jandarmeriei Romane, Catalin Sindile, a mers luni la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, scopul fiind „stabilirea modalitatilor de cooperare pentru identificarea persoanelor care se pot face responsabile de comiterea violentelor la miting”, anunta Parchetul General.

„Cu privire la prezenta in sediul PICCJ a domnului colonel Ionut Catalin Sindile, imputernicit inspector general al Jandarmeriei Romane, aratam ca vizita a avut ca scop stabilirea modalitatilor de cooperare pentru identificarea persoanelor care se pot face responsabile de comiterea violentelor, in contextul evenimentelor petrecute in 10 si 11 august”, a anuntat Parchetul General.

Ministrul Afacerilor Interne a anuntat, duminica, ca, in urma violentelor de la mitingul din 10 august, au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autor necunoscut. Carmen Dan a anuntat ca sunt cercetate 20 persoane, dintre care trei au fos arestate si doua sunt sub control judiciar.

„Luni vom merge la Parchet cu alte informatii si date obtinute in aceste zile. Este vorba de aproximativ doi terabiti de filmari”, a completat Dan.

Comentarii: