Seful NATO: „Ucraina nu este RESPONSABILITATEA noastra”

externe

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, intr-un interviu acordat Sky News, situatia din estul Ucrainei nu este responsabilitatea NATO, in pofita „violarii dreptului international” de catre Rusia.

„Conflictul din estul Ucrainei nu intra in zona de responsabilitate a NATO, in pofida incalcarilor normelor dreptului international care au loc acolo”, a mentionat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a subliniat faptul ca „Ucraina nu este membra a NATO si aceasta face diferenta intre ea si tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice. Garantiile de securitate se extind asupra statelor care fac parte din Alianta”.

Jens Stoltenberg a precizat ca NATO acorda Ucrainei „un puternic sprijin politic, o asistenta practica” pentru a creste capacitatea de autoaparare.

Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice a spus ca cel mai important aspect in prezent este „sprijinirea punerii in aplicare a acordurilor de la Minsk, semnificand respectarea regimului de incetare a focului, retragerea armelor grele de la linia frontului si garantii ca toate acestea sunt monitorizate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: