Seful Pentagonului viziteaza Ucraina pentru a reasigura Kievul cu privire la sprijinul SUA

externe

lloyd austin, kiev

Secretarul american al apararii, Lloyd Austin, a efectuat luni o vizita neanuntata la Kiev pentru a reasigura Ucraina ca Washingtonul va continua sa sprijine lupta sa impotriva fortelor rusesti invadatoare, relateaza Kyiv Post.

Statele Unite au oferit zeci de miliarde de dolari in ajutor de securitate pentru Ucraina si s-au angajat in mod repetat sa sprijine Kievul „atat timp cat va fi nevoie”, insa opozitia parlamentarilor republicani de linie dura a ridicat indoieli cu privire la viitorul asistentei americane.

Austin „a calatorit astazi in Ucraina pentru a se intalni cu liderii ucraineni si pentru a intari sprijinul ferm al Statelor Unite pentru lupta Ucrainei pentru libertate”, a precizat Pentagonul intr-un comunicat privind aceasta calatorie, care nu a fost anuntata din timp din ratiuni de securitate.

„El va sublinia, de asemenea, angajamentul continuu al SUA de a oferi Ucrainei asistenta de securitate de care are nevoie pentru a se apara de agresiunea rusa”, se mai arata in comunicat.

Calatoria la Kiev – cu trenul din Polonia – este a doua deplasare a liderului Pentagonului de cand Rusia a lansat invazia Ucrainei in februarie 2022.

Washingtonul este de departe cel mai mare donator de asistenta militara pentru Kiev, iar o reducere a ajutorului american ar fi o lovitura majora pentru Ucraina, care se pregateste pentru a doua iarna a razboiului.

Austin si secretarul de stat Antony Blinken i-au indemnat pe legislatori, in timpul unei audieri din octombrie, sa sustina sprijinul pentru Ucraina, seful apararii americane afirmand ca „fara sprijinul nostru, (presedintele rus Vladimir) Putin va avea succes”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: