Seful PNL Teleorman s-a sucit dupa ce a intrat in vizorul DNA. Nu-l mai sustine pe Orban ci pe Citu: „De astazi fac parte din echipa premierului Florin Citu”

politica

Senatorul Eugen Pirvulescu, cercetat de DNA dupa ce ar fi cerut membrilor unor comisii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Teleorman sa ii dea subiectele la concursuri organizate pentru posturi de asistent medical si sofer, a anuntat, joi seara, ca sustine candidatura lui Forin Citu pentru preedintia PNL. ”Bine ai venit in echipa castigatoare, Eugen”, a scris imediat de Facebook premierul Florin Citu. PNL Teleorman a adoptat, in 8 iulie, o rezolutie de sustinere a candidaturii lui Ludovic Orban pentru sefia partidului, rezolutia fiind votata inclusiv de Pirvulescu.

”In decembrie 2020, teleormanenii mi-au acordat votul de incredere pentru a-i reprezenta in Parlamentul Romaniei, in calitate de senator (…) Eu sunt omul care cauta solutii, nu scuze. De aceea, incepand de astazi, fac parte din echipa premierului Florin Citu si il sustin pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal, pentru ca eu, personal, il cunosc de multi ani, stiu ca este un om de cuvant si stiu ca aceasta echipa este cea castigatoare”, a scris, joi seara, pe Facebook, Eugen Pirvulescu.

Acesta afirma ca ”Teleorman are nevoie de sustinere, iar programul premierului Citu este cel care se pliaza perfect pe nevoile judetului”.

”Cred cu tarie ca aceasta alegere este cea care ne va ajuta sa ducem comunitatea noastra la un nivel superior, sa schimbam mentalitatile si cutumele care ne-au tinut pe loc atatia ani. Sunt constient ca aceasta alegere va da nastere multor speculatii din partea celor care „nu cuvanta” decat atunci cand interesul personal este afectat, insa va promit ca voi merge inainte, cu capul sus, lasand timpul si faptele sa demonstreze ca adevarul nu poate fi invins de nimeni. Obiectivele mele si promisiunile facute teleormanenilor pot fi onorate cu sprijinul premierului Florin Citu si parteneriatului Presedinte- Guvern- majoritate parlamentara formata in jurul Partidului National Liberal”, a mai scris Pirvulescu.

Imediat, Florin Citu a reactionat cu un mesaj pe Facebook: ”Bine ai venit in echipa castigatoare, Eugen”.

In 8 iulie, Ionel Danca anunta ca filiala PNL Teleorman a votat sustinerea lui Lucovic Orban, deciia fiind luata in unanimitate.

”Echipa castigatoarea PNL Teleorman, condusa de Eugen Pirvulescu si de colegul si prietenul meu, Cristi Barbu, nu se schimba si merge mai departe cu Ludovic Orban, actualul si viitorul presedinte al Partidului National Liberal. Felicit delegatii PNL Teleorman care, la propunerea lui Cristi Barbu, au validat in conferinta judeteana de astazi, in unanimitate, rezolutia Biroului Politic Judetean de sustinere a lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de presedinte PNL”, scria Danca, citat de news.ro.

In 22 iulie, DNA a anuntat plasarea sub control judiciar a lui Eugen Pirvulescu, pentru folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

„In perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pirvulescu si-ar fi folosit influenta pe care o avea in calitate de presedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe langa membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman, solicitandu-le in mod repetat, atat direct, cat si prin intermediul unei alte persoane, sa elaboreze si sa-i remita seturile de subiecte care urmau sa fie date la proba scrisa a concursurilor organizate in perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical si sofer autosanitara II”, a transmis atunci DNA.

Mai mult despre:

Comentarii: