Seful PPE, anunt la Bucuresti: „Rares Bogdan si Siegfried Muresan sunt oameni competenti, PNL are o lista impresionanta de candidati”

politica

Presedintele PPE, Manfred Weber, a declarat marti, la Bucuresti, in conferinta de presa comuna cu presedintele PNL Nicolae Ciuca, ca Romania trebuie sa puna oameni competenti in Parlamentul European. ”Romania va decide pe 9 iunie daca veti avea o echipa puternica in Bruxelles au isi va irosi voturile pe extremisti”, a completat Weber.

”Confirm ca ma simt acasa aici, la Bucuresti. Bucuresti va fi capitala politica a Europei. PPE e acum cea mai mare forta din Parlamentul European, avem peste jumatate din membrii Consiliului, deci liderii europei sunt membri ai PPE si avem cel mai mare numar de alesi locali din Europa”, a spus Manfred Weber.

El a continuat: ”In Bucuresti vom da o idee despre ce vom oferi cetatenilor Europei si vom nominaliza candidatul nostru pentru presedintia Comisiei Europene si acela va fi Ursula von der Leyen”. Manfred Weber a mai aratat ca ”unul dintre principalele motive pentru care au ales Romania pentru a organiza congresul PPE este pentru ca aici PPE are doi lideri extrem de importanti, Nicolae Ciuca si Klaus Iohannis”.

Manfred Weber a precizat ca ”in momentul in care Nicolae Ciuca a fost premier cresterea economica a fost impresionanta”.

Weber a mai spus ca al doilea motiv pentru care au ales sa vina la Bucuresti este pentru ca PPE se defineste un partid de centru dreapta si al tarilor est-europene.

”Al treilea motiv este ca Romania este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijina Ucraina atat cat putem si urmarim si situatia din Moldova”, a completat Weber, citat de news.ro.

Presedintele PPE a spus ca ”pentru alegerile pentru Parlamentul European, PNL are o lista impresionanta de candidati”, el mentionandu-l pe Rares Bogdan, liderul eurodeputatilor PNL si Siegfried Muresan, vicepresedinte al PPE.

”Vreau sa subliniez ca Romania trebuie sa puna oameni competenti in Parlamentul European. Romania va decide pe 9 iunie daca veti avea o echipa puternica in Bruxelles au isi va irosi voturile pe extremisti. Indemnul nostru este sa trimiteti oameni competenti in Parlamentul European”, a mai declarat Weber.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: