Seful PSD, mesaj revoltator: „Pe vremea noastra, romanii nu mureau arsi in spitale. Lasati lozincile”

politica

Mesaj sfidator al lui Marcel Ciolacu in ziua in care in Romania s-a inregistrat cel mai mare numar de decese de la inceputul pandemiei. Ciolacu incearca sa scoata profit politic inclusiv din aceasta tragedie.

„Pe vremea noastra romanii nu mureau arsi in spitale”, a sustinut Ciolacu intr-un mesaj pe Facebook, raspunzand unui roman care il intrebase despre spitalele regionale promise de PSD.

Iata mesajul integral: „Bine ca a inceput constructia lor in ultimii 2 ani! Noi am facut 3 spitale de la zero in guvernarile de stanga si am deschis alte 70 de spitale inchise de guvernarea de dreapta. Pe vremea noastra romanii nu mureau arsi in spitale. Lasati lozincile, ca situatia este dramatica”.

Ciolacu a sustinut ca „unul dintre marii vinovati” pentru numarul mare de morti din ultimele 24 de ore este fostul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila.

„Ioana Mihaila trebuie retrasa de urgenta, inaintea audierii din comisii! Asta, daca Ciolos si USR mai au vreun dram de bun-simt!

NU poti propune la Sanatate aceeasi persoana care, din iulie pana in septembrie, a ignorat avertizarile repetate de la specialistii din tara, institutii europene si chiar de la OMS privind dezastrul sanitar care urma sa loveasca Romania in toamna!

Mandatul lui Mihaila este cronica unui DOLIU NATIONAL: ZERO testare extinsa, ZERO achizitii de medicamente anti-COVID si, mai ales, ZERO resurse pentru a pregati spitalele de noul val al pandemiei!

A veni la Sanatate – in ziua cu peste 570 de morti! – cu unul dintre marii vinovati pentru tragedia in care ne aflam, reprezinta cea mai mare bataie de joc la adresa romanilor!”, a sustinut Ciolacu.

Un numar de 574 de decese la pacienti infectati cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate de catre Institutul National de Sanatate Publica in ultimele 24 de ore, din care 13 anterioare intervalului de referinta, a anuntat marti Grupul de Comunicare Strategica.

Cele 13 decese anterioare intervalului de referinta au survenit unul in septembrie si 12 in luna octombrie, in judetele Arges, Constanta, Ialomita, Maramures, Mures si Suceava.

Potrivit GCS, decesele s-au inregistrat la 294 de barbati si 280 de femei infectati cu COVID-19, internati in spitalele din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti.

Dintre cele 574 decese, 5 au fost inregistrate la categoria de varsta 30 – 39 de ani, 26 la categoria de varsta 40 – 49 de ani, 60 la categoria de varsta 50 – 59 de ani, 141 la categoria de varsta 60 – 69 de ani, 197 la categoria de varsta 70 – 79 ani si 145 la categoria de varsta peste 80 ani.

518 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 46 de pacienti decedati nu au inregistrat boli asociate, iar pentru zece pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

Din totalul de 574 de pacienti decedati, 528 erau nevaccinati si 46 vaccinati.

Cei 46 de pacienti decedati vaccinati aveau varste cuprinse intre 40 si 80 de ani. 43 dintre pacientii decedati vaccinati prezentau comorbiditati, iar pentru trei pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati.

De la inceputul pandemiei, in total, 42.616 persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit in Romania.

Un record de decese s-a inregistrat si pe 12 octombrie – 442 de persoane.

Mai mult despre:

Comentarii: