Seful romilor din Dorohoi si-a ridicat STATUIE in fata casei: „Romania noastra, eu o reprezint”

life

Seful Partidei Romilor din Dorohoi, Dimitrie Rachita, si-a pus in fata casei o statuie care il reprezinta pe el insusi. „Mi-au facut rapoarte la Primarie, dar in curtea mea eu decid”, spune Rachita.

Dimitrie Rachita are 79 de ani si sustine ca a fost unul dintre cei mai buni ingineri ai tarii. A lucrat 40 de ani in domeniul siderurgic, energetic, a fost plecat cu proiecte in deplasari in strainatate, Franta, Libia, Siria, Irak, numarandu-se printre tarile pe care acesta le-a vazut.  „Romania noastra, eu o reprezint, nu Guvernul. Casa mea e Romania, eu trebuie sa asigur cele de trebuinta casei“, este principiul dupa care s-a ghidat toata viata.

Printre lucrurile de trebuinta este si o statuie, pe care si-a realizat-o cu mana lui.

Cand am ridicat casa, in 1996, fiind de meserie, am facut si statuia si am pus-o acolo. Toata lumea vine ca de ce am facut asa ceva? Imi faceau rapoarte pe la Primarie, dar in curtea mea eu decid. Statuia nu aduce nimanui niciun dezavantaj“, a povestit Dimitrie Rachita, citat de Botosaneanul. Septuagenarul spune ca in multe din orasele tarii exista lucrari de ale sale, busturi de domnitori si personalitati, pentru care nu a primit niciun onorariu, si le-a realizat doar de placere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: