Seful serviciilor de informatii ucrainene prezinta cele trei obiective vizate de atacurile cu drone in Rusia

externe

kirilo budanov, servicii secrete

Seful Directiei Principale de Informatii, Kirilo Budanov, a prezentat trei obiective principale pentru lansarea dronelor in Rusia, subliniind necesitatea de a scoate tara agresoare din „zona de confort”, intr-un interviu acordat publicatiei The Economist, scrie Kiyv Independent.

Printre obiectivele de care vorbeste Budanov se numara: epuizarea sistemului de aparare antiaeriana rusesc, dezactivarea transportului militar si a bombardierelor si, in cele din urma, provocarea de pagube la instalatiile de productie militara. Un exemplu al acestui din urma obiectiv ar fi atacul recent asupra unei fabrici de combustibil pentru rachete din regiunea Tver.

In plus, scopul lansarii dronelor este psihologic, ca mijloc de a semana anxietate in randul populatiei ruse si de a perturba procesele economice din interiorul tarii. Inchiderea marilor aeroporturi din Sankt Petersburg si Moscova, de exemplu, a devenit un eveniment aproape zilnic.

Seful serviciilor de informatii considera ca „dronele vor facilita cu siguranta operatiunile de eliberare a teritoriilor noastre”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: