Seful Serviciului de SPIONAJ Militar din Rusia a murit brusc in conditii SUSPECTE

externe

Igor Sergun, directorul Serviciului de Spionaj Militar din Rusia a murit „in mod neasteptat”, a anuntat Kremlinul intr-un scurt comunicat de presa, fara a preciza cauza mortii oficialului rus. Igor Sergun avea 58 de ani si conducea Serviciul de Spionaj Militar de la Moscova din anul 2011, scrie Wall Street Journal.

Ministrul rus al Apararii, Sergei Shoigu, arata, intr-un comunicat remis agentiei ruse Interfax, ca generalul Igor Sergun a murit subit duminica, fara a oferi alte amanunte.

Vladimir Putin arata, intr-un mesaj de condoleante transmis rudelor si prietenilor lui Igor Sergun, ca acesta si-a servit cu dedicare tara.

„Colegii si subordonatii sai l-au cunoscut ca pe un ofiter militar adevarat, cu experienta, un comandant competent, un om cu mare curaj si un patriot adevarat”, a afirmat Vladimir Putin. „A fost respectat pentru profesionalismul sau, taria de caracter, onestitatea si integritatea sa.”

Igor Sergun figura pe lista persoanelor vizate de sanctiuni impuse de Statele Unite si Uniunea Europeana, dupa anexarea Crimeei de catre Rusia.

Sergun a inceput sa activeze in spionajul militar in 1987. In 1988, conform Interfax, acesta avea gradul de colonel si activa ca atasat militar al URSS la Tirana (Albania).

El a fost numit sef al GRU, devenind totodata sef adjunct al Statului Major General al armatei ruse, in 26 decembrie 2011, luandu-i locul lui Aleksandr Sliahturov, care a fost trecut in rezerva ca urmare a implinirii limitei de varsta. In 2014, Igor Sergun a fost inclus pe listele cu sanctiuni ale Uniunii Europene si Statelor Unite ale Americii pe fondul suspiciunilor privind implicarea ofiterilor GRU in conflictul din estul Ucrainei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: