news

Seful SRI, vizita in Statele Unite. S-a intalnit cu sefii CIA si FBI, Rusia in vizor: „Dialogurile au vizat in principal amplificarea masurilor specifice de securitate pentru Romania si Flancul de Est al NATO”

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Eduard Hellvig, insotit de o delegatie din conducerea institutiei, a efectuat, zilele acestea, o vizita parteneriala la Bruxelles si in Statele Unite ale Americii, informeaza un comunicat transmis de SRI.

Pe parcursul intalnirilor, conducerea SRI a avut intalniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informatiilor: Avril Haines, directorul Comunitatii Nationale de Informatii a SUA, William J. Burns, directorul CIA, si Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discutii cu Robin Dunnigan, adjunct al secretarului de stat pentru Europa Centrala si de Est in Biroul de Afaceri Europene si Euroasiatice.

Potrivit SRI, pe agenda convorbirilor s-au regasit subiecte de actualitate care privesc securitatea regionala si globala, cu accent pe importanta schimbului de informatii si al cooperarii in domeniul intelligence.

„Vizita directorului SRI se inscrie in cadrul Parteneriatului strategic Romania-SUA pe componenta de intelligence. Dialogurile au vizat in principal amplificarea masurilor specifice de securitate pentru Romania si Flancul de Est al NATO. Discutiile au prilejuit in egala masura o analiza a situatiei de securitate din regiune si a capacitatilor noastre comune cu scopul de a creste evident nivelul rezilientei in fata amenintarilor constante la adresa securitatii nationale a ambelor state. Delegatiile romana si cea americana au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezinta provocari actuale de securitate pentru cele doua state, pentru securitatea regionala si globala”, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Irak: 11 persoane spanzurate pentru terorism si apartenenta la gruparea Stat Islamic

Cel putin 11 persoane au fost spanzurate saptamana aceasta in Irak pentru "terorism" si apartenenta…

9 ore ago

Rapper iranian condamnat la moarte pentru „coruptie pe pamant”. El a sustinut cu melodiile sale protestele din 2022

Un rapper iranian condamnat la inchisoare pentru ca a sprijinit protestele antiguvernamentale a fost condamnat…

9 ore ago

Tara Galilor: O adolescenta arestata dupa ce ar fi atacat cu un cutit doi profesori si un coleg

Scoala Amman Valley din Carmarthenshire, Tara Galilor, a fost inchisa astazi dupa ce doi profesori…

9 ore ago

Germania a arestat 11 membri ai unei bande nigeriene specializate in escrocherii sentimentale. Banda are 30.000 de membri in intreaga lume

Politia germana a anuntat miercuri ca a arestat 11 membri ai unei bande criminale din…

10 ore ago

Intra in vigoare taxa de acces in Venetia. Taxa va fi platita de turistii care stau doar o zi in Venetia

Venetia va incepe joi sa taxeze turistii de o zi la intrarea in oras, intr-un…

10 ore ago