news

Seful SRI, vizita in Statele Unite. S-a intalnit cu sefii CIA si FBI, Rusia in vizor: „Dialogurile au vizat in principal amplificarea masurilor specifice de securitate pentru Romania si Flancul de Est al NATO”

Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Eduard Hellvig, insotit de o delegatie din conducerea institutiei, a efectuat, zilele acestea, o vizita parteneriala la Bruxelles si in Statele Unite ale Americii, informeaza un comunicat transmis de SRI.

Pe parcursul intalnirilor, conducerea SRI a avut intalniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informatiilor: Avril Haines, directorul Comunitatii Nationale de Informatii a SUA, William J. Burns, directorul CIA, si Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discutii cu Robin Dunnigan, adjunct al secretarului de stat pentru Europa Centrala si de Est in Biroul de Afaceri Europene si Euroasiatice.

Potrivit SRI, pe agenda convorbirilor s-au regasit subiecte de actualitate care privesc securitatea regionala si globala, cu accent pe importanta schimbului de informatii si al cooperarii in domeniul intelligence.

„Vizita directorului SRI se inscrie in cadrul Parteneriatului strategic Romania-SUA pe componenta de intelligence. Dialogurile au vizat in principal amplificarea masurilor specifice de securitate pentru Romania si Flancul de Est al NATO. Discutiile au prilejuit in egala masura o analiza a situatiei de securitate din regiune si a capacitatilor noastre comune cu scopul de a creste evident nivelul rezilientei in fata amenintarilor constante la adresa securitatii nationale a ambelor state. Delegatiile romana si cea americana au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezinta provocari actuale de securitate pentru cele doua state, pentru securitatea regionala si globala”, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A fost retinut manelistul care s-a filmat la volanul unei autospeciale de politie. El are doar 19 ani

Tanarul care a aparut la volanul unei autospeciale de politie intr-un clip video pe TikTok…

4 ore ago

Ambasada SUA din Ucraina cere ca tot personalul neesential sa fie evacuat. Razboiul se apropie cu pasi repezi

Ambasada SUA din Ucraina a cerut evacuarea intregului personal neesential, pe fondul temerilor tot mai…

8 ore ago

Irlanda elimina majoritatea restrictiilor. Prim-ministrul: „Am trecut peste furtuna Omicron. Astazi este o zi buna”

Irlanda elimina sambata aproape toate restrictiile privind COVID-19, dupa ce a trecut prin "furtuna variantei…

14 ore ago