Seful Statului Major al SUA: „O victorie militara a Rusiei in Ucraina este imposibila”

externe

Rusia nu va castiga razboiul din Ucraina doar prin mijloace militare, a reafirmat joi seful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, avertizand ca, de asemenea, este putin probabil ca Kievul sa reuseasca sa expulzeze rapid toate fortele ruse de pe teritoriul sau, transmite AFP, preluata de AgerpresRusia nu va castiga razboiul din Ucraina doar prin mijloace militare, a reafirmat joi seful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, avertizand ca, de asemenea, este putin probabil ca Kievul sa reuseasca sa expulzeze rapid toate fortele ruse de pe teritoriul sau, transmite AFP, preluata de Agerpres.

„Acest razboi nu va fi castigat militar de Rusia”, a declarat generalul Milley reporterilor dupa o intalnire virtuala a Grupului de contact al Ucrainei, care reuneste aproximativ 50 de tari care ofera sprijin militar Rusiei.

Obiectivele initiale ale Rusiei, care vizau in special rasturnarea guvernului ucrainean,”nu sunt realizabile prin mijloace militare, nu va functiona”, a adaugat generalul Milley.

Pe de alta parte, in prezent exista sute de mii de trupe rusesti in Ucraina, ceea ce face ca obiectivul ucrainean de a-si recastiga intreg teritoriul sa fie putin probabil „pe termen scurt”, a continuat el.

„Aceasta inseamna ca luptele vor continua, ca vor fi sangeroase, va fi dur. Si la un moment dat, cele doua parti fie vor negocia un acord, fie vor ajunge la o incheiere militara”, a adaugat seful Statului Major al SUA.

Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a declarat joi ca alianta internationala mobilizata de SUA, principalul furnizor al ajutorului militar pentru Ucraina, a deblocat pana in prezent aproape 65 de miliarde de dolari in armamente si echipamente diverse, precum si in contracte cu industria de aparare. .

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: