Seful „Statului paralel” inventat de Dragnea vine astazi in Parlament pentru a raspunde la intrebari. Va dezvalui Coldea secretele de care se teme seful PSD?

news

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, va fi audiat marti in Comisia de control parlamentar al activitatii SRI, condusa de senatorul PSD Claudiu Manda. Coldea trebuia sa vina in fata comisiei in 6 martie, dar a invocat probleme de sanatate, iar audierea s-a amanat cu o saptamana.

Audierea acestuia va incepe la ora 11.00. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni seara, la TVR, ca este convins ca Florian Coldea „nu va deserta” in comisie secrete ale SRI. Intrebat de ce mai merge atunci Coldea la comisia SRI, Basescu a raspuns: „Fiindca a fost chemat”.

In cadrul comisiei au fost audiati pana acum presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fostul sef al SRI, actual ambasador in Statele Unite, George Maior, urmand ca Florian Coldea si Traian Basescu sa fie si ei invitati in fata comisiei.
“Atat in ceea ce-l priveste pe domnul Tariceanu, cat si pe domnii Coldea, Maior si Basescu, sunt aspecte de lamurit, in ceea ce-i priveste pe domnii Coldea si Maior – perioada cat au condus SRI, functionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale in care invitatii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discutii avute, de interventii avute si sigur ca acest lucru ar trebui verifiat – daca s-au intamplat si in ce context s-au intamplat”, declara Claudiu Manda in luna februarie.

Presedintele Comisiei de control al SRI declara la finalul luni octombrie 2017 ca Florian Coldea este in prezent ofiter in rezerva si angajat cu contract civil la Academia Nationala de Informatii, el precizand insa ca nu este clar in acest moment daca Florian Coldea a indeplinit toate criteriile pentru a fi cadru didactic la respectiva institutie de invatamant. De asemenea, USR a cerut saptamana trecuta, in cadrul Comisiei de control al activitatii SRI, ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, sa fie audiat in 20 martie, dar cererea a fost respinsa, dupa ce reprezentantii PSD-ALDE in comisie au votat impotriva.

In replica, fostul presedinte Traian Basescu a spus ca, daca ceea ce poate marturisi Liviu Dragnea despre intalnirile, chefurile si meciurile de tenis de la vilele SRI – la care a participat alaturi de Maior, Ponta, Coldea, Dincu, Kovesi, Georgescu, Ghita si alti inalti reprezentanti din magistratura si servicii secrete – nu prezinta interes pentru majoritatea PSD-ALDE din Comisia SRI, atunci nici el nu are motive sa creada ca prezenta lui la comisie ar fi necesara sau utila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: