Seful TSD, Sturzu, LAUDA documentarul care UMILESTE Romania: „Channel 4 nu are obligatii fata de brandul de tara al Romaniei”

politica

Deputatul PSD Mihai Sturzu a tinut sa ia apararea realizatorilor documentarului „The Romanians Are Coming” de la Channel 4 sustinand ca acest canal are „obligatii: fata de publicul sau, ” si nu fata de brandul de tara al Romaniei”. Filmu a fost criticat atat de ambasadorul Romaniei la Londra cat si de seful de partid al lui Sturzu, Victor Ponta.

„Inainte de a ne gandi cum au altii grija de imaginea Romaniei, ar trebui sa vedem cum avem noi insine grija de ea”, a spus deputatul Mihai Sturzu, referitor la documentarul ‘The Romanians Are Coming’ (‘Vin romanii’), la sesiunea Open Documentary 2015 organizata la Timisoara de Asociatia Documentor, in prezenta regizorului James Bluemel.

„Channel 4, care a finantat si difuzat documentarul, are obligatii fata de publicul Channel 4, si nu fata de brandul de tara al Romaniei. In contextul de la Londra, in care extrema dreapta creeaza spaime despre romanii fara calificari inalte veniti la munca in Marea Britanie, realizatorul James Bluemel a reusit sa infatiseze umanitatea si curajul acestui gen de romani umili, facandu-i mai simpatici in ochii telespectatorului britanic”, a mai adaugat Sturzu.

James Bluemel a participat, vineri, la o dezbatere la Timisoara, impreuna cu reprezentanti ai societatii civile, pe marginea serialului difuzat de Channel 4 in Marea Britanie, „The Romanians are coming” („Vin romanii”), care a creat controverse in randul romanilor stabiliti acolo.

Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, s-a declarat „surprins si dezamagit” in urma difuzarii acestui documentar.

Premierul Victor Ponta a avut si el o reactie critica la adresa filmului, imediat dupa difuzarea primului episod care a scos romanii din Londra in strada. „Imi exprim solidaritatea cu romanii prezenti la acest prostest impotriva reportajului partinitor la adresa cetatenilor nostri”, a scris Ponta pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: