Seful TVR acuza: „Oprea a decis LICHIDAREA mea. Nu am scos stirea despre PLAGIATUL sau”

politica

Cu doua zile inainte ca schimbarea sa sa se formalizeze prin votul Parlamentului, seful TVR, Stelian Tanase, a acuzat, intr-o emisiune chiar la postul public, ca decizia privind demiterea sa are drept „cauza imediata” un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Stelian Tanase sustine ca Gabriel Oprea l-a sunat „foarte infiebantat, foarte oparit”, cerandu-i sa scoata de pe post un material despre plagiatul sau. Mai mult, liderul UNPR s-a folosit si de reprezentantii partidului sau in conducerea TVR pentru a opri materialele pe aceasta tema, unul dintre acestia, precizand Tanase, venind chiar la el acasa.

„Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediata este conflictul cu generalul Oprea. Intr-o zi m-a sunat sa-mi spuna ca seara la stiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. Era foarte infierbantat, foarte oparit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus ca nu pot sa scot materiale, ca nu am un control editorial. I-am spus ca daca eu dau telefon la stiri si spun sa nu se mai dea material cu acest subiect, maine suntem amandoi pe prima pagina”, a spus Stelian Tanase, citat de gandul.info, precizand ca discutia a fost intermediata de jurnalistul Realitatea Tv, Rares Bogdan.

Seful TVR a adaugat ca a doua zi a avut o alta convorbire telefonica cu Oprea, nemultumit ca Dragos Patraru pregateste un alt material cu plagiatul sau. De aceasta data. convorbirea a fost intermediata de reprezentantii UNPR in CA al TVR.

„M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat 5 minute dupa care unul dintre ei a pus mana pe telefon sa-l sune pe generalul Oprea sa-i spuna ca sunt aici in birou la presedintele TVR. Am stat de vorba, era la fel de infierbantat si revoltat ca pregatim, si mi-a dat numele lui Patraru de la Starea Natiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus, nu se opreste o emisiune cum are el in cap generalul cazon. Dar puteti veni in studio fie sa dati un drept la replica, fie sa fiti intervievat”, a spus Stelian Tanase, precizand ca, ulterior, unul dintre uneperisti a venit chiar la el acasa.

„A doua zi, Oprea s-a vazut cu cei doi lideri ai PSD si au hotarat lichidarea mea. E vorba de Ponta si Dragnea. Este un amestec grosolan in libertatea presei din Romania, este un lucru inacceptabil”, a mai spus seful TVR, fara a avea vreo indoiala ca va fi demis de Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: