Seful UDMR Covasna: „Iohannis sa isi ceara scuze, nu a trecut testul democratiei”. Antal Arpad, militant pentru autonomia Tinutului Secuiesc

politica

Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Klaus Iohannis nu a „trecut testul democratiei”, dupa ce a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) dupa declaratiile facute in contextul adoptarii tacite la Camera Deputatilor a proiectului de lege privind autonomia „Tinutului Secuiesc”.

„In legatura cu amenda data de CNCD presedintelui Klaus Iohannis, pot sa va spun ca apreciez aceasta decizie a CNCD ca pe un test al democratiei, un test pe care CNCD l-a trecut cu brio, dar, in aceeasi ordine de idei, presedintele si premierul din nou, din nefericire, pot sa spun ca nu au trecut cu brio acest test al democratiei.

In loc sa iasa si sa isi ceara scuze, presedintele a incercat sa compromita o institutie fundamentala a unui stat de drept. Evident, presedintele este deranjat de faptul ca nu il va ajuta in aprecierile din vestul Europei aceasta decizie a CNCD.

Dupa cum am vazut, mai ales in presa de limba germana, de la Der Spiegel la Frankfurt Allgemeine Zeitung sau inclusiv in anumite organe de presa din Elvetia, presedintele a fost facut un ‘nationalist ieftin’ si acest lucru poate il deranjeaza pe presedinte, pentru ca el, practic, a devenit dintr-un primar european, dintr-un primar care promitea reforma pentru statul roman, el, de fapt, a devenit un mijloc al unor forte oculte si cred ca acest lucru nu il onoreaza pe presedintele Romaniei”, a precizat Antal Arpad, care este si primarul municipiului Sfantu Gheorghe, scrie Agerpres.

Seful statului a fost sanctionat, miercuri, de Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii cu o amenda de 5.000 lei, pentru discriminare si incalcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala, dupa declaratiile facute in contextul adoptarii tacite la Camera Deputatilor a proiectului de lege privind autonomia „Tinutului Secuiesc”.

Administratia Prezidentiala a anuntat, la scurt timp, ca presedintele Klaus Iohannis va contesta la instanta competenta decizia CNCD, considerand ca hotararea este una „politica”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: