Selectie ultra-profesionista a guvernatorului Deltei: 36 de CV-uri depuse. USRPLUS nu numeste un politruc, apeleaza la ajutorul specialistilor

politica

Dan Barna a anuntat vineri ca 36 de candidati si-au depus CV-urile pentru postul de guvernator al Deltei, post care revine USRPLUS. Formatiunea a ales sa desemneze guvernatorul pe baza unei selectii in care au fost implicate atat organizatii profesioniste de resurse umane cat si ONG-uri si asociatii din Delta.

„Pana la 1 aprilie, termenul limita pentru depunerea candidaturilor, s-au inregistrat 36 de candidaturi pentru functia de Guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Urmeaza a se desfasura mai multe etape de selectie astfel incat pe 26 aprilie sa fie prezentata lista scurta de candidati reprezentantilor Aliantei USR PLUS.

Din cei 36 de candidati, 15 vor merge mai departe in faza de interviuri.

Procesul de selectie, derulat de echipele Stein & Partner și Hart Consulting, contine mai multe etape, inclusiv aplicarea testului Hogan pentru candidatii care trec de etapa de interviu.

Instrumentul de evaluare a personalitatii Hogan Assessments este considerat de catre specialistii in psihologia organizationala si resurse umane ca fiind una dintre cele mai prestigioase metode pentru a prezice succesul ocupational in roluri cheie, precum cele de management.

Pe 26 aprilie, reprezentantilor Aliantei USR PLUS li se va prezenta lista scurta cu candidatii carora le-au fost identificate competentele necesare pentru a indeplini rolul de Guvernator ARBDD.

Ultima etapa este cea a interviurilor finale la care vor participa candidatii alesi din lista scurta de catre copresedintii USR PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos, si ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Barna Tanczos.

Procesul de selectie pentru functia de Guvernator al ARBDD a inceput pe 4 februarie si primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul in Project Management George Leca si format din cele mai importante organizatii non-guvernamentale, institutii publice, entitati care actioneaza in Delta – asociatii de pescari, asociatii de protectia mediului, colectivitati locale.

Sarcina Consiliului a fost sa defineasca atat noul mandat de management al ARBDD, cat si elementele de competenta pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul guvernator numit de USR PLUS”, a anuntat Dan Barna.

Ivan Patzaichin a anuntat pe 17 ianuarie ca renunta sa se mai ocupe de desemnarea unui nou guvernator al Deltei dupa ce a fost atacat „violent” de grupari cu interese in zona. Patzaichin fusese desemnat de USR PLUS, cu doua zile mai devreme, sa formeze un grup consultativ pentru a recruta un profesionist ca guvernator al Deltei.

„Cred foarte tare in ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine sa fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat sa fiu parte din acest proces, insa am fost surprins de violenta atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

Sunt multi oameni de calitate in Tulcea, si sunt convins ca vor gasi posibilitatea de a colabora si fara mine. Asa ca ma voi retrage din aceasta activitate. Eu n-am avut niciodata alte interese decat de a contribui la dezvoltarea Deltei si la bunastarea oamenilor sai. Nu doresc sa trebuiasca sa dovedesc mereu si mereu acest lucru, sau prin prezenta mea sa pun in pericol acest proces.

Sper sa continue aceasta consultare, sa duca la rezultate frumoase si le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfarsit”, a anuntat atunci Patzaichin.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: