Semnal de alarma din interiorul Parlamentului: „Sunt turbati”. Decizie in forta a deputatilor PSD si ALDE pe legile justitiei, vor sa termine astazi

politica

Deputatul USR Catalin Drula anunta ca majoritatea PSD-ALDE a decis sa voteze prima lege a justitiei astazi, luni, de la ora 17.15, desi votul era programat pentru marti. Din aceasta lege a fost eliminata independenta procurorilor.

De asemenea, PSD si ALDE vor sa aprobe tot astazi proiectul de modificare a Legii ANI, astfel incat incompatibilitatile dovedite in perioada 2007-2013 sa fie anulate.

„Sunt turbati. Nu mai tin cont de nimic. Au programat sedinta de vot final pentru prima lege a Justitiei la 17.15. Apoi, pentru ca vor sa treaca si infama modificare de Regulament musai tot azi, au programat imediat o sesiune de dezbateri si iar vot final.

Au convocat repede Comisia de regulament in mod neregulamentar pentru a da raport (da, asta e nivelul de abuz din Parlamentul Romaniei in ziua de azi). In Regulament scrie ca se convoaca cu 24 de ore minim inainte, au convocat-o de pe o ora pe alta.

Momentan e amanata pana la 17, Comisia de regulament, pentru ca negociaza UDMR cu PSD daca sa le sustina modificarea (fara UDMR nu trece).

Reamintesc ca vor sa schimbe o prevedere regulamentara veche de 23 de ani (asta, in sine, da masura abuzului).

Comisia de regulament a lui Nicolicea da raport intr-un timp record de 3 zile lucratoare. La modificarea mea propusa pentru transparenta i-a luat 5 luni (desi termenul regulamentar e de 1 luna).

Arbitrar. Abuziv. Ca pe mosia lor. Asa se comporta.

Noi facem ce putem sa-i oprim, sa-i incetinim”, a scris deputatul Catalin Drula pe Facebook.

Deputatul PSD Florin Iordache a confirmat ca votul final pe statutul judecatorilor si procurorilor, din care a fost eliminata „independenta” procurorilor, ar putea avea loc luni, in loc de marti. „Care este diferenta ca se voteaza astazi sau se voteaza maine?”, a declarat Iordache in fata jurnalistilor.

Intrebat daca decizia de a vota mai devreme are legatura cu protestele, Iordache a avut un raspuns arogant.

”Legea 303 a fost discutata saptamana trecuta si a ramas alaturi de alte legi in Biroul Permanent. Probabil ca Biroul Permanent va decide sa se voteze astazi. Care este diferenta ca se voteaza astazi sau se voteaza maine? Noi nu tinem sedintele de Birou Permanent in functie de cum se organizeaza protestatarii”, a declarat Florin Iordache.

Coalitia PSD-ALDE intentioneaza sa dea astazi, in loc de marti, votul final la prima lege a justitiei, ale carei amendamente au fost aprobate cu scandal saptamana trecuta, in timp ce protestatarii se aflau in fata Parlamentului.

PSD intentioneaza sa supuna votului statutul judecatorilor si procurorilor, din care a fost eliminata independenta procurorilor, chiar dupa sedinta solemna de comemorare a regelui Mihai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: