Semnal de alarma: Gripa PORCINA se afla la granitele Romaniei

life

Un focar de gripa porcina localizat in Europa de Est pune pe ganduri autoritatile europene, provocand agitatie mare in mass-media.

Conform Euronews, in 2009 Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis o alerta de pandemie din cauza virusului H1N1, dupa ce acesta a „emigrat” din Mexic si SUA. Atunci, boala a ucis 18.500 de persoane in 214 tari. Alerta a fost ridicata in august, 2010.

Gripa porcina are potentialul de a provoca adevarate pandemii daca nu se iau masuri imediate. Deci, e cazul sa ne ingrijoram?

Pana acum, Armenia a raportat 18 decese, vecina Georgie, trei, dar ambele tari spun ca victimele au dezvoltat complicatii si li s-a acordat tratament prea tarziu, deci nu se pune problema unei epidemii.

In Rusia, cel putin 17 oameni au murit si sute au fost spitalizate. Ucraina a anuntat ca s-au inregistrat 50 de decese, in special in estul tarii ocupat de prorusi. Iranul, de asemenea, a anuntat ca 112 persoane au murit in partea de sud-est a tarii, adaugand ca acesta este cel mai mare numar de decese cauzate vreodata de virusul H1N1.

In India, de asemenea, autoritatile duc campanii de informare, intr-o tara cu o populatie urbana densa si un sistem sanitar extrem de precar. Medicii recomanda, in continuare, vaccinarea ca principal mod de preventie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: