Semnal ingrijorator din partea Germaniei. UE pare sa faca un pas inapoi in fata infractorilor PSD-ALDE: „Trebuie identificat un compromis”

news

Ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, a vorbit, luni, in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane despre necesitatea unui „compromis” in Romania in ce priveste reforma justitiei.

Heiko Maas s-a declarat ingrijorat ca disputele privind soarta justitiei au degenrat in violente, facand astfel referire la represiunea din Piata Victoriei, si a mentionat ca trebuie identificata o „linie de compromis”.

„Doresc sa fiu deschis ca partener si prieten. Suntem ingrijorati de faptul ca tocmai o confruntare despre valori duce de un an si jumatate in Romania la o polarizare a politicului si a societatii. Nu discutia este cea care ne ingrijoreaza, pentru ca discutiile sunt indispensabile in democratii, ci mai degraba duritatea disputei care a culminat chiar in confruntari violente. Sunt ferm convins ca, referitor la reforma justitiei in Romania, poate fi si a identifica o linie de compromis care ne poate uni si coagula. In consolidarea statului de drept, doresc sa va ofer orice sprijin din partea Guvernului Federal. Vor fi luati in calcul si experti recunoscuti la nivel international, si acestia, precum Comisia de la Venetia, pot fi luati in calcul ca intermediari onesti”, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, citat de Mediafax.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: