Semnaturi „Fara penali”. Angajatii CCR s-au comportat urat si agresiv cu reprezentantii USR: „Tipa cea mai inversunata a batut din palme si ne-a scos afara”

politica

USR a inceput, luni, procesul de inregistrare la CCR a celor peste 900.000 de semnaturi necesare pentru organizarea unui referendum prin care condamnatilor penal sa li se interzica accesul in functiile publice. Reprezentantii USR anunta ca au fost tratati extrem de prost de angajatii CCR.

Deputatul USR Iulian Bulai a relatat ce s-a intamplat la Curtea Constitutionala.

„Erou meu de azi: Mihai Badea. Sa stai singur la CCR si sa verifici sub presiune aproape un milion de semnaturi pentru #farapenali. Sub privirile aspre ale unor angajate suparate si certarete pe care le-am vazut si eu azi dimineata. Ne-au tratat fix ca in cancelaria directorului de scoala dupa ce din greseala ai spart un geam. Toti eram parlamentari. Si membri ai BP. Tipa cea mai inversunata a batut din palme si ne-a scos afara.

Mihai a stat acolo singur toata ziua. Pentru ca #farapenali sa mearga mai departe!”, a povestit Bulai pe Facebook.

Mihai Badea, presedintele grupului de initiativa „Fara Penali in functii publice”, a prezentat mai multe detalii.

„LA CCR SE INTRA IN PRELUNGIRI. VERIFICAREA LISTELOR FARA PENALI CONTINUA MAINE

Azi dimineata incepand de la ora 11, cutiile cu listele de sustinatori ai propunerii de revizuire a Constitutiei au fost transportate in carucioare de la Camera Deputatilor la Curtea Constitutionala, care are sediul tot la Palatul Parlamentului, intr-un alt corp al megalomanicei constructii ceausiste.

Cand am ajuns acolo am dat ochii cu cativa angajati de la Secretariatul General, care pareau cam suparati pe mine pentru articolul postat pe facebook in urma cu doua zile si preluat de mai multe ziare si website-uri de stiri. Nu stiu daca si-au dat seama ca n-am facut nicio acuzatie, asa cum a titrat presa, ci m-am limitat la a exprima unele indoieli pe care le-am considerat legitime in conditiile date. Fara a avea vreo problema personala cu cineva, atunci cand reprezinti peste 1.000.000 de oameni, presiunea sa-ti faci datoria asa cum trebuie este mare.

Cu acordul presedintelui CCR, am fost singura persoana careia i s-a permis sa asiste la inventarierea materialelor primite. Angajatii institutiei au desigilat cutiile si au inceput sa verifice daca opisurile din interior releva in mod corect numarul de file, numarul total de semnaturi si numarul de semnaturi validate, pentru fiecare dosar in parte. Chiar daca aceste date se gasesc pe coperta a doua, fiind atestate de primari, este nevoie de multe persoane pentru ca cele peste 4.000 de dosare sa poata fi verificate intr-o singura zi.

In jurul orei 21, cu dosarele din 18 judete ramase de parcurs, s-a decis sigilarea camerei si reluarea activitatii maine dimineata. Se estimeaza ca verificarea va mai dura pana in jurul orei 13, cand va fi intocmit opisul si vom putea afla numarul total de semnaturi, pe care il vom compara cu datele pe care le avem. In prima parte n-au fost probleme, iar intuitia imi spune ca toate listele sunt acum la locul lor. Daca ar fi fost doar 591.097, asa cum s-a mentionat in nota informativa, iar nu 931.249, numarul lor real, cred ca inventarierea s-ar fi putut face intr-o singura zi”, a scris Badea pe Facebook.

USR a anuntat zilele trecute ca Secretariatul General al Camarei Deputatilor a incercat sa fure aproximativ 300.000 de semnaturi.

„Campania ‘Fara penali’ a revenit in atentia publica pentru ca PSD si Dragnea s-au gandit sa incerce o golaneala. Noi am depus aproape 900.000 de semnaturi la Parlament. In Biroul Permanent, noi cerand repetat, au blocat-o patru luni spunand ca le trebuie copiatoare pentru carti rare, pentru ca scotch-ul cu doua sfori sa nu fie afectat. S-au copiat dosarele patru luni. Noi, solicitand sa fie pusa in Biroul Permanent si sa fie trimisa la CCR, a fost introdusa solicitarea de trimitere la CCR, doar ca a aparut o nota a secretarului general, care spune ca ar fi doar 590.000 de semnaturi, dintre care unele ei le considera ca nefiind valide. Ceva total in afara cadrului legal, pentru ca fiecare semnatura a fost validata individual de primarii. 200.000 sunt inca blocate de primari PSD, care refuza sa le elibereze”, anunta Dan Barna.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: