Semne ale disperarii si panicii. ISIS isi macelareste acum proprii membri, 15 jihadisti au fost ucisi

externe

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a executat, duminica, 15 dintre membri sai la Raqqa, in cadrul celei mai mari actiuni de acest fel realizate pana acum in Siria, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizatie neguvernamentala cu sediul la Londra), potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Executiile au urmat arestarii, sambata, a 35 de membri ai SI, precizeaza OSDO, care monitorizeaza conflictul izbucnit in urma cu cinci ani in Siria. Ele au avut legatura cu asasinarea unui membru important al organizatiei jihadiste, Abu Hija al-Tunisi, care a murit miercuri in urma unui atac aerian.

Pe de alta parte, o explozie produsa in fata unei sectii de politie din Al-Dilam, oras situat la 100 de kilometri sud de capitala saudita Riad, s-a soldat cu un deces.

Potrivit Ministerului de Interne saudit, cel putin trei masini de politie au fost avariate de deflagratia care a avut loc in apropierea unei parcari.

O organizatie locala, care se considera filiala din provincia saudita Nejd a gruparii Stat Islamic, a revendicat acest atentat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: