Semne foarte bune, romanii din Diaspora ies in turul doi in numar mai mare la vot. PSD-ul este tot mai agitat

politica

Dupa numai o ora/doua ore de la deschiderea urnelor in tarile din Europa, au votat peste 25.000 de romani. Numarul este usor mai mare fata de cel inregistrat la aceeasi ora, 15.00, in turul intai.

Pana la ora 15.00, ora Romaniei, au votat in Diaspora in jur de de 25.000 de romani in sectiile de votare. Acestora li se adauga inca 17.000 care au votat prin corespondenta. Numarul este cu 10% mai mare fata de cel din turul intai.

In acest al doilea tur al alegerilor prezidentiale, romanii din diaspora au din nou trei zile la dispozitie pentru a-si exprima optiunea la urne: vineri, sambata si duminica.

Pentru ei au fost organizate 835 de sectii de votare, care sunt deschise astfel: vineri, intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica, intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de a alege pana la ora locala 23,59.

Harta si lista sectiilor de votare din strainatate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

PSD cere iar dezbatere

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, lanseaza un apel public, vineri, printr-o scrisoare deschisa, de a-l chema pe Klaus Iohannis, la Palatul Parlamentului, „la o confruntare democratica pe care romanii o cer si o merita”.

„Dragi romani, dragi jurnalisti, dragi formatori de opinie, indiferent de optiunea dumneavoastra duminica, cred ca sunteti de acord cu totii ca felul in care domnul Iohannis a ales sa se comporte in toata aceasta perioada este de neacceptat. Nimeni, dar absolut nimeni, nu si-ar fi permis sa refuze, fara niciun argument credibil, o dezbatere electorala. Nimeni nu a inteles pana la acest moment de ce intrebare fuge atat de tare domnul Iohannis. Ce poate sa justifice o asemenea atitudine de dispret si lipsa de reactie la apelul romanilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis? Eu, pana in ultima clipa, voi insista si voi fi pregatita pentru confruntarea democratica pe care romanii o cer si o merita! Asa ca lansez un apel public. Sa il chemam pe Klaus Iohannis la dezbatere in aceasta seara, incepand cu ora 20,00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja incearca sa ia legatura cu stafful domnului Iohannis pentru a stabili aceasta intalnire”, se arata in scrisoarea deschisa a liderului PSD, postata pe Facebook.

Potrivit Vioricai Dancila, „chiar si in ultima zi de campanie, domnul Iohannis le spune romanilor, la fel de obsesiv si stupid, ca au de ales intre dumnealui si PSD”.

„Nu, domnule presedinte! Romanii au de ales intre un om care fuge de intrebari si unul care, in ultimele zile, a raspuns catorva sute de intrebari venite de la toti jurnalistii, fara menajamente, fara repetitii, fara regie!”, spune Dancila.

Mai mult despre:

Comentarii: