Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „In momentul asta se extrag informatii din noi. S-ar putea sa fim acum controlati de inteligenta artificiala”

politica

Senatorul PSD Gabriela Cretu, nevasta baronului Dumitru Buzatu, a sustinut recent intr-o dezbatere in Parlamentul Romaniei dedicata tehnologiei 5G ca „noi traim in capitalismul supravegherii, in momentul asta se extrag informatii din noi” sustinand ca acestea sunt utilizate „pentru a ne controla comportamentele”. 

Conferinta a fost organizata de Comisia de Afaceri Europene din Senatul Romaniei. Presedintele comisiei este chiar Gabriela Cretu. Fizicianul Cristian Presura a participat la aceasta conferinta, de unde a relatat siderat ce a putut sa auda. Printre campionii teoriilor conspiratiei a fost senatorul PSD Gabriela Cretu, care se recomanda drept „doctor in epistemologie”. Ea a invitat la conferinta si Coalitia STOP 5G Romania.

„Noi traim in capitalismul supravegherii, IN MOMENTUL ASTA SE EXTRAG INFORMATII DIN NOI […] am citit eu odata cifra aia cu multe zerouri de 10^27 biti de informatie pe care unii le utilizeaza pentru a ne controla comportamentele. De asta daca macar suntem resursa, TREBUIE SA PLATEASCA DIVIDENDUL [..] atat de noua este tehnologia, incat tare ma tem ca multe studii sunt interesate, platite de unii sau de altii, stim din istoria stiintei, eu sunt doctor in epistemologie”, a spus Gabriela Cretu.

Cristian Presura a facut apoi o sinteza pe Facebook a celor spune de nevasta baronului Buzatu.

Relatarea fizicianului:

Imi pare rau ca trebuie sa fac referire la politica, dar pana la urma cred ca asta lamureste misterul cum un ONG mic ca STOP 5G Romania a fost primit la audieri in Senat. De fapt, cred ca e exact pe invers.

Doamna senator Gabriela Cretu (PSD) pare ca se teme de 5G / surveillance / control, asa inca a rugat ea ONG-ul sa faca un memoriu si sa vina cu el „din partea societatii civile”! Iata ce spun chiar ei: „La solicitarea Comisiei de Afaceri Europene din Senatul Romaniei, Coalitia STOP 5G Romania a intocmit si a depus un Memoriu care prezinta pozitia societatii civice in raport cu aceasta Comunicare”

Mai jos alte declarii din audiere:

(13:50) Senator Gabriela Cretu: e vorba de dezvoltarea acelor „industrii” care vor inlocui forta umana si omul cu roboti si inteligenta artificiala pe de o parte cu consecintele sociale despre care am mai discutat

(1:21:30) Senatorul Gabriela Cretu: „inteligenta artificiala prelucreaza cantitati de informatie pe care noi nici nu le imaginam, creeaza algoritmi pe care noi nici macar nu ii intelegem si S-AR PUTEA SA NE CONDUCA SI PE NOI LA MOMENTUL ASTA!” La remarca senatorului Ecaterina Andronescu ca 5G-ul poate face masinile sa mearga singure si sa scapam de traficul pe care il avem, doamna Cretu continua: „eu cred ca daca mai conducem masina, mai antrenam inteligenta. Ma tem sa nu cadem in partea cealalta in care efectiv sa fim inutili. V-am mai spus eu ca ASTA ESTE PRIMUL MARE EXPERIMENT GLOBAL, ASTA CU COVID-UL, IN CARE VOM AFLA CARE SUNTEM UTILI SI CARE SUNTEM INUTILI”

(48:40) Senatorul Gabriela Cretu: „odata cu lumea digitala se creaza o noua realitate, care este strict privata, pe care nu o intelegem la nivel public, pe care nu o controlam si nici nu o impozitam, ca sa spunem asa”.

La randul sau, baronul PSD Dumitru Buzatu a refuzat insistent sa poarte masca de protectie la sedintele CJ Vaslui. El a sustinut ulterior la Antena 3 ca nimeni nu il poate obliga „sa se prosteasca” purtand masca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: