Senatoarea Anghel, cea mai apriga sustinatoare a producatorilor de TUTUN: „Ii omoram cu legile astea”

politica

Senatorul ALDE Cristiana Anghel este unul dintre cei mai inversunati adversari ai legii anti-fumat, pe care doreste cu orice pret sa o modifice. Ea a mers pana acolo incat a preluat cu copy/paste propuneri ale propuneri ale producatorilor de tutun si le-a introdus intr-un proiect de lege.

Comisia de afaceri europene a Senatului Romaniei a introdus intr-un proiect de lege o serie de cerinte formulate de reprezentanti ai unor mari companii multinationale de tigari, preluate cu copy/paste. Motivarea unora dintre amendamentele asumate si adoptate de senatorii din comisie reia pana si greselile de redactare din propunerile inaintate de producatorii de tigari, interesati de amanarea aplicarii unei directive europene in Romania. Proiectul de lege priveste stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului de tutun.

„Nu va ascund ca eu voi sustine propunerile producatorilor de tutun din Romania, pentru ca mi se pare normal sa nu-i omoram. Oamenii astia platesc taxe si impozite la bugetul de stat de aproape 1 miliard de euro pe an. Daca omoram si pe ala si pe ala si pe ala, pana la urma bugetul de stat din ce se tine, salariile la invatamant, la sanatate din ce se dau daca ii omoram pe toti?”, a declarat Cristiana Anghel, contactata de HotNews.

Ea a relatat ca reprezentanti ai producatorilor de tigari „erau disperati” ca aveau nevoie de un parlamentar care sa le sustina propunerile de amendare a Legii de transpunere a directivei europene privind tigarile.

„In Parlament a venit o singura doamna care mi-a dat sa citesc materialele si m-a intrebat daca sunt de acord sa sustin punctul lor de vedere, pentru ca nu aveau pe nimeni. (…)” , a povestit senatoarea Cristiana Anghel.

De altfel, Anghel s-a remarcat ca o mare adversara a legii anti-fumat. Ea s-a plans ca nu are unde sa fumeze in Parlament si ca trebuie sa se deplaseze.

„Nu am fost in locul acela special amenajat pentru ca nu poate doamna Cristea (initiatorul legii – n.r) sa ma ia de lesa si sa ma duca afara sa-mi fac nevoile. Locul acela este cu bancute, fara acoperis. Ploua de trei zile. Cum fumezi? Am ajuns sa fim oile negre ale acestei tari, de parca tot raul din lume pentru cetatenii tarii ar veni de la fumatori“, a declarat Cristiana Anghel. „Nu am voie sa fumez la hotel, nu am voie sa fumez la Parlament. Camera de hotel nu este considerata camera de hotel, ci domiciliul tau pentru ca stai de ani de zile acolo. Ce face un parlamentar? Se duce la miezul noptii in mijlocul strazii sa fumeze o tigara? Este o nebunie!“, a mai aratat Anghel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: