Senatoarea Anghel face din nou SCANDAL: „Iohannis trebuie SUSPENDAT de indata, avem guvern de venetici”

politica

Senatoarea Cristiana Anghel (ALDE) considera ca presedintele Klaus Iohannis trebuie suspendat „de indata” pentru ca CSAT a aprobat ordonanta de urgenta privind interceptarile.

„Abuzul incepe cu decizia CSAT si continua cu cea a guvernului. Atata timp cat prerogativele SRI pe securitate nationala nu au fost afectate de decizia Curtii Constitutionale, abuzul de a se pronunta CSAT pe acest domeniu este imens. Presedintele ar trebui suspendat ‘de indata’. (referitor la OUG privind interceptarile, una dintre cele mai aberante decizii ale ‘guvernului meu’ de venetici)”, a scris Anghel pe Facebook.

CSAT a avizat, vineri, proiectul de OUG privind interceptarile, care va fi discutat apoi de catre Guvern, a anuntat presedintele Klaus Iohannis, care a precizat ca aceasta solutie poate fi modificata de Parlament, insa in momentul de fata asigurarea functionarea corecta a Justitiei.

„CSAT a aviz favorabil acest proiect si adoptarea lui de catre Guvern va reprezenta in acest moment o solutie, fie ea si temporara, la o problema care preocupa deopotriva institutiile statului, cat si opinia publica”, a anuntat Klaus Iohannis, la finalul sedintei CSAT.

Seful statului a explicat ca au fost doua aspecte importante luate in calcul in avizarea acestui proiect: respectarea deciziei CCR si punerea in acord a legislatiei, precum si asigurarea neintrerupta a cadrului legislativ pentru ca Justitia sa-si faca datoria.

„Fie ca este vorba de cazuri de securitate nationala sau de cazuri de coruptie, ambele aspecte sunt esentiale pentru functionarea statului de drept, iar eu ca presedinte m-am angajat sa fiu garantul functionarii statului de drept”, a spus presedintele.

Iohannis a precizat ca proiectul este destinat sa ofere „intr-o prima etapa” o solutie pentru activitatea organelor judiciare, insa Parlamentul va putea interveni pe viitor cu alte solutii, dupa dezbateri cu institutiile interesate si cu societatea civila.

„Sunt opinii potrivit carora activitatea parchetelor in absenta infrastructurii tehnice necesare (…) ar fi afectata, atat din punct de vedere al operativitatii actului de urmarire penala, cat si sub asepectul administrarii unui probatoriu complet. OUG vine sa raspunda exact acestei preocupari”, a conchis Iohannis, dand asigurari ca proiectul de OUG va rezolva problemele sesizate in decizia CCR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: