Senator PSD, despre dezinfectantii diluati: „E o DIVERSIUNE, nicaieri nu exista sterilitate”

politica

Social-democratul Florian Popa, vicepresedinte al Comisiei de sanatate din Senat, a declarat miercuri ca, in prezent, se creeaza „diversiuni extrem de grave si periculoase” in Sanatate, domeniu care are o situatie „extrem de delicata”. El s-a referit in mod punctual la problema dezinfectantilor din spitale.

„Asistam la crearea unor diversiuni, dupa mine, extrem de grave si de periculoase in Sanatate. Sunt intru totul de acord cu ideea ca daca un dezinfectat este diluat pana la apa e ploaie, cum le place unora sa spuna pe posturile de televiziune, e un pericol. Asta e clar. Cei care sunt profesionisti isi dau seama ca pericolul este si nu este chiar de gravitatea la care vrem noi sa transmitem semnal. De ce? Pai, noi nu venim dintr-o zona sterila. La noi acasa, la serviciu, in comunitate, nicaieri nu exista sterilitate. (…) Vorbeam de o situatie concreta de care sunt acuzati absolut iresponsabil directorii de spitale si doctorii”, a declarat Florian Popa la dezbaterea „Solutii legislative si administrative pentru sistemul public de sanatate si cel de asistenta sociala din Capitala”, organizata de Gabriela Firea, candidatul Aliantei PSD+UNPR la Primaria Generala a Capitalei.

Fostul rector al UMF a reamintit, in context, ca a fost timp indelungat director de spital. „Eu am fost director de spital timp indelungat intr-o zona extrem de grea din Capitala, ‘B.U.G. Mafia’, Pantelimon. (…) Toata viata mea am cumparat dezinfectate, nu ma ocupam eu de treaba asta, nu stiam eu, stia un director economic. Acum avem o structura atat de umflata, ca nu mai stii cine cumpara si de unde cumperi, e o problema.

Dar alea veneau ca si astazi in niste baloane de plastic inchise, sigilate. Cine poate sa zica ca ar putea controla cantitatea, doza de substanta dintr-un bidon sigilat? Cine o face? Nimeni. Pai eu cand cumpar un pachet de tigari, pot sa-i fac controlul, daca e facut pe vapor, daca e (…) adevarat sau facut (…) in Pantelimon? Cata nicotina are? Il fumezi si asta e, mor bine, e alegerea mea, nu mor, iar bine ca e norocul meu.

Deci e o problema usor artificiala, e asa de simplu de constatat, incat imi vine sa rad cand vad ca Achimas isi da demisia, cand vad ca e acuzat si primul-ministru si presedintele si, daca s-ar putea toata lumea, toti directorii, cand noi nu facem biocid. Romanii nu produc biocid, se importa. S-au luat 10 tone, s-au vandut 100 de tone, e o concentratie, s-au luat 10 tone, s-au vandut 30 e o alta concentratie.

Nu stiu care e concentratia normala a biocidului in solutie si nici nu cred ca e foarte importanta. Important e sa faci curat in spital. (…) Cateodata se decide fara noi, ceea ce e prost, si, si mai prost, cand se decide impotriva noastra care suntem totusi un corp de elita al societatii romanesti”, a adaugat prof. dr. Popa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: