Senator USR, despre Academia de Politie: „Un munte de mizerie. Plina ochi de complici, mincinosi, acuzati de agresiune sexuala”

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu prezinta o radiografie sinistra a Academiei de Politie, locul de „unde vin politistii care trebuie sa ne apere pe noi”. El spune ca „Academia de Politie trebuie rasa de sus pana jos si reconstruita de la zero”.

„Daca tot vorbim despre politistii din Caracal, atunci sa vorbim si despre institutia si profesorii institutiei care formeaza politisti. Sa o luam cu inceputul:

Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti are 3 rectori in 3 ani.

Primul este Daniel Torje, ales rector in 2016. In 2018, in urma unui scandal in care este acuzat de o studenta in anul III ca a hartuit-o sexual. Initial a negat acuzatiile, dar a decis sa coboare de unul singur din aceasta functie. Tot sub conducerea lui Torje este demarata si o verificare a tezelor de doctorat suspectate de plagiat, in urma unor articole scrise de Emilia Sercan.

In locul lui Torje vine mai intai ca interimar, apoi ales ca rector, Adrian Iacob. Descoperirea tezelor plagiate merge mai departe, astfel incat aceeasi Emilia Sercan primeste de la un ofiter de politie un mesaj de amenintare cu moartea, daca mai continua sa scormoneasca in doctoratele Academiei de Politie.

Ulterior, se afla ca si teza de doctorat a rectorului Adrian Iacob este plagiata in proportie de 70%. Comisia de Etica a Academiei a hotarat sa-si achite propriul rector de plagiat, dar situatia este una absurda si ridicola.

Acesta este doar inceputul, caci mai tarziu este gasita si persoana care a trimis amenintarea cu moartea. Acesta este ofiterul Barbulescu Gheorghe Adrian, un angajat al Academiei. Bomba pica atunci cand este formulata presupunerea ca acesta a trimis mesajul la cererea lui Adrian Iacob si prorectorului sau, Marcoci Petrica-Mihail. Amandoi sunt acum investigati de DNA pentru instigare la santaj si si-au pierdut posturile de conducere.

Astazi, aproape nimeni nu mai doreste sa preia conducerea Academiei de Politie. Toti stiu de muntele de mizerie de sub pres si scandalurile care se vor detona curand. Au incercat numai verificarea partiala a catorva zeci de tezel de doctorat, dar, chiar si asa, rezultatele sunt dezastruoase. Nu stim ce se afla in alte sute de lucrari. Nu stim si nici nu se doreste sa stim, nu degeaba au incercat interzicerea accesului publicului in biblioteca Academiei, un demers vadit ilegal.

Singura candidata pentru postul de rector este rectorul interimar, doamna Veronica Stoica. Ea a fost numita prorector de Adrian Iacob, caruia ii succede acum la conducerea institutiei. Imputernicita de Carmen Dan si cu acordul Ecaterinei Andronescu, Veronica Stoica a fost aleasa in functia de rector. „La vremuri noi, tot noi”, aceeasi oameni ai sistemului.

Foarte pe scurt, asa arata institutii care formeaza politistii tarii noastre. „Cea mai prestigioasa” Academie de Politie a Romaniei, plina ochi de plagiatori, complici, mincinosi, acuzati de agresiune sexuala de studente si santajisti care ameninta jurnalistii cu moartea.

Sigur, stiu cum se spune, ca nu toti politistii sunt la fel, dar sa nu ne mire cand auzim de cazuri de incompetenta sau coruptie cand au asemenea modele in formarea lor. Academia de Politie trebuie rasa de sus pana jos si reconstruita de la zero. Cat priveste tezele de doctorat, ar trebuie verificata absolut fiecare dintre ele”, arata senatorul USR pe Facebook.

La Academia de Politie se desfasoara astazi alegeri pentru desemnarea unui nou rector, anunta pressone. 109 cadre didactice vor participa la procedura de desemnare a unui nou conducator al institutiei care educa si pregateste viitorii ofiteri de politie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: