Senator USRPLUS: „Votam orice motiune de cenzura care va fi depusa. Daca motiunea PSD ajunge prima la vot, o vom vota”

politica

Senatorul USRPLUS Narcis Mircescu a anuntat, joi, la Antena 3 ca formatiunea sa va vota orice motiune de cenzura, inclusiv pe cea a PSD daca aceasta va ajunge prima la vot.

„Votam orice motiune de cenzura care va fi depusa, dar fara sa o semnam. Daca motiunea PSD ajunge prima la vot, o vom vota”, a subliniat Mircescu.

Liderul deputatilor USR PLUS, Ionut Mosteanu, a anuntat anterior ca premierul Florin Citu a pierdut sustinerea formatiunii sale si a anuntat ca s-a discutat cu AUR pentru depunerea unei motiuni de cenzura.

”Pozitia USR PLUS e foarte clara si ferma. Premierul Citu a pierdut sustinerea USR PLUS pentru a conduce acest guvern de coalitie. Cerem coalitiei o intalnire in cursul zilei de astazi. Ceilalti lideri ai coalitiei au diverse agende si intalnirea nu a fost posibila. Intelegem ca maine va fi o intalnire a coalitiei. Cerem PNL sa faca o noua propunere de premier. Vrem sa continuam in aceasta structura ministeriala. Nu se pune problema sa facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structura a Guvernului, o structura a coalitiei, avem niste portofolii ministeriale si asa va ramane. Urmatorul pas e sedinta de coalitie. Daca Citu se agata de scaunul de la Palatul Victoria, asa cum l-am pus in Parlament, asa il vom da jos in Parlament”, a afirmat, joi, Ionut Mosteanu intr-o conferinta de presa.

Acesta a anuntat ca s-a discutat cu AUR pentru depunerea unei motiuni de cenzura.

”Am discutat cu cei de la AUR sa vedem daca putem aveam un text al motiunii de cenzura. Impreuna cu AUR avem 122 de semnaturi, deci putem depune o motiune de cenzura. Ramane sa discutam despre text”, a mai afirmat Mosteanu.

Intrebat daca ministrii USR PLUS ar putea demisiona, Mosteanu a afirmat: ”Toate variantele sunt pe masa, insa cred ca in momentul acesta e foarte periculos sa il lasam pe Florin Citu cu toata puterea pe mana, pentru ca nu stie sa o foloseasca. A folosit-o abuziv, a presat ministri sa ii avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenta. Vrem dezvoltare, dar vrem sa nu mai repetam greselile trecutului. Nu vrem sa deschidem o cutie a Pandorei si sa repetam greselile din PNDL 1 si PNDL 2”.

”Orice discutie in coalitie incepe de la demisia premierului Florin Citu si apoi discutam orice”, a mai adaugat Mosteanu, referitor la faptul ca liberalii au anuntat sustinerea premierului in continuare.

Anterior, vicepremierul Dan Barna a anuntat ca cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea coalitiei sunt de joi semnaturi pe motiunea de cenzura anuntata miercuri seara, dupa demiterea abuziva a lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei. „Ii invitam alaturi de noi pe toti parlamentarii responsabili si interesati ca aceasta criza politica declansata de un prim-ministru iresponsabil sa dureze cat mai putin”, a adaugat vicepremierul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: