Senatorii juristi au aprobat: Coruptii nu vor mai fi INCATUSATI. „Este o forma de umilire”

news

Comisia juridica a Senatului a avizat proiectul de lege initiat de senatorul PSD Serban Nicolae care prevede ca acuzatii de coruptie nu vor mai fi incatusati, urmand ca plenul sa se pronunte prin vot, iar proiectul sa fie trimis si Camerei Deputatilor.

Proiectul s-a aflat, marti, pentru a treia oara pe ordinea de zi a senatorilor juristi, in contextul in care liberalii s-au declarat impotriva lui.

Serban Nicolae si-a sustinut cu tarie initiativa legislativa, insa televiziunile de stiri relateaza ca doar doua amendamente din proiectul sau au ramas in vigoare.

Nu este o chestiune de spectacol incatusarea, nu asta m-a preocupat, ci faptul ca in multe situatii incatusarea poate sa fie o forma de umilire a persoanelor in cauza, mai ales in cazul celor care nu sunt cercetate pentru infractiuni cu violenta, care nu genereaza o stare de pericol in spatiul public„, a explicat senatorul PSD.

Totodata, senatorul a propus ca acuzatii de fapte de coruptie sa nu mai fie arestati preventiv, ci cel mult la domiciliu.

„Am comunicat in timp util forma pe care eu o sustin si inteleg ca a fost admisa chestiunea legata de incatusare si de arestul la domiciliul”, a declarat senatorul PSD, care a precizat ca va sustine forma initiala a proiectului si in plenul Senatului.

Termenul de adoptare tacita a proiectului legislativ este 7 mai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: