Senatorii PSD au chiulit de la Legea pensiilor, insa au venit imediat sa voteze pensiile speciale

politica

Senatul a respins, miercuri, cu votul alesilor PSD si ALDE, proiectul de lege initiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru deputati, senatori, judecatori si procurori. Anterior, tot miercuri, Legea pensiilor a fost respinsa pentru ca la vot nu au fost suficienti senatori PSD si ALDE.

Au fost inregistrate 52 de voturi „impotriva”, 20 „pentru” si 8 abtineri la votul privind initiativa PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Propunerea legislativa a liberalilor, respinsa de Senat, prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputati si senatori, judecatori si procurori, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, politisti, functionari publici cu statut special, functionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei, membrilor Curtii Constitutionale si a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, in calitate de prim for sesizat, decizionala fiind Camera Deputatilor.

Tot miercuri, Legea pensiilor a fost respinsa miercuri in Senat din cauza absenteismului masiv al senatorilor PSD. Legea a primit doar 65 de voturi ”pentru”, insa pentru adoptare era nevoie de minimum 69 de voturi.

PSD detine majoritatea in Senat fara ajutorul ALDE, avand exact 69 de alesi.

Legea pensiilor prevedea ca punctul de pensie va creste cu 15% la 1 septembrie 2019 si cu 40% in septembrie 2020. De asemenea, Legea pensiilor ar fi micsorat perioada de vechime in campul muncii ceea ce inseamna ca romanii vor iesi mai devreme la pensie.

„Astazi, pentru ca au golit vistieria tarii si pentru ca nici ei nu mai cred in povestea ‘Toate pensiile se dubleaza’, rostogolita in scop electoral de Liviu Dragnea, senatorii PSD si ALDE au trantit la vot noua lege a pensiilor. Lege care au avut grija, oricum, sa o faca atat de bine incat a picat testul de constitutionalitate la CCR.

Pentru ca ii intereseaza mentinerea privilegiilor unor categorii ‘speciale’, in frunte cu parlamentarii si functionarii parlamentari, senatorii PSD si ALDE s-au mobilizat insa, imediat, pentru a respinge un proiect de lege al opozitiei de abrogare a pensiilor speciale.

Dupa ziua de astazi, pensionarii obisnuiti se indeparteaza si mai mult de perspectiva unei recalculari si majorari corecte a pensiilor. In schimb, pensionarii speciali, unii dintre ei primind si peste 60.000 de lei pe luna, isi vad securizate privilegiile”, anunta USR pe Facebook.

Mai mult despre:


Comentarii: