Categories: news

Senatorii PSD au respins arestarea acestui infractor. Acum judecatorii explica de ce l-au condamnat la peste 5 ani de puscarie

Instanta suprema a motivat decizia de condamnare la o pedeapsa de 5 ani si 4 luni de inchisoare in cazul fostului senator PSD Marius Ovidiu Isaila, acuzat de trafic de influenta, prin faptul ca prin actiunile sale a prejudiciat imaginea si credibilitatea institutiilor publice in care si-a desfasurat activitatea si „nu are respect fata de statul roman”.

“Inculpatul Isaila, prin actiunile sale, a prejudiciat imaginea si credibilitatea institutiilor publice in care si-a desfasurat activitatea, iar repetabilitatea faptelor, intinderea acestora, modalitatea de savarsire prin interpunerea altor persoane si incercarile de a sterge urmele infractiunii contureaza o persoana care nu are respect fata de lege, functiile detinute, dar si fata de statul roman, in slujba caruia s-a aflat in perioada de referinta”, se arata in documentul instantei supreme, citat de news.ro.

Un alt motiv pentru care fostul senator a fost condamnat este acela ca nu a fost sincer in timpul procesului, incercand de mai multe ori sa ascunda adevarul si a dat vina pe fostul sau consilier personal Cristian Ene. “Inculpatul Isaila nu este cunoscut cu antecedente penale, are un grad ridicat de educatie, are o stabilitate familiala, insa atat in cursul urmaririi penale, cat si in cursul cercetarii judecatoresti acesta a avut o atitudine nesincera, de negare a faptelor savarsite si de dispret fata de valorile sociale ocrotite de legea penala, incercand sa plaseze activitatea infractionala in sarcina inculpatului Ene si a martorilor denuntatori, sustinand o stare de fapt nereala, infirmata de probatoriul administrat in cauza”, se mai arata in motivarea instantei.

Despre Isaila, judecatorii mai sustin ca a comis infractiunea de trafic de influenta cu intentie directa, “acesta realizand consecinta promisiunilor facute, urmarind sa uzeze de influenta pe care o avea pe langa functionarii publici de la ANAF, in conditiile in care el detinuse anterior functii de conducere in cadrul ANAF, iar la momentul savarsirii faptelor functiona in cadrul Ministerului Finantelor – sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, Oficiul de Plati si Contractare Phare”.

In noiembrie 2016, senatorul Marius Isaila, acuzat de trafic de influenta privind blocarea unui control ANAF si atribuirea de contracte pe bani publici, a fost condamnat la cinci ani si patru luni de inchisoare. In acelasi dosar, Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isaila, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 100 de zile de munca in folosul comunitatii.

De asemenea, instanta suprema a mentinut decizia anterioara, de confiscare a sumei de 180.000 de euro, mita primita de Isaila de la un om de afaceri pentru a interveni in vederea stoparii unui control ANAF la firma unui om de afaceri.

Pe 23 iulie 2014, senatorul Marius Isaila a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, dupa ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Potrivit anchetatorilor, in prima parte a anului 2012, Marius Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici, un alt denuntator in aceasta cauza.

”Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina lui Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti doi inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control”, notau procurorii in actul de inculpare.

Plenul Senatului a respins, in 2 iunie 2014, arestarea preventiva a senatorului Marius Ovidiu Isaila.

Marius Ovidiu Isaila a fost senator din partea PSD Dambovita in legislatura 2012-2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

8 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

9 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

7 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

7 ore ago