Senatorii PSD s-au rasculat impotriva lui Dancila, Mihai Fifor confirma. Serban Nicolae, capul rautatilor

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor, precizeaza ca in sedinta coalitiei nu s-a pronuntat un nume pentru postul de guvernator al BNR, iar apoi senatorii PSD au ajuns la concluzia ca nu l-ar sustine pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat. Noua conducere a BNR urmeaza sa fie votata de Parlament in 3 iulie.

„In sedinta coalitiei de astazi s-a discutat vizavi de ce se intampla cu Banca Nationala, nu a fost o discutie nominala pe cine si cum. Asta va pot spune pentru ca am participat la aceasta sedinta. De altminteri, chiar doamna prim-ministru, la declaratiile pe care le-a avut dupa sedinta coalitiei, nu a rostit un nume. E adevarat ca dupa aceea, in sedinta grupului senatorial de pilda, colegii mei au ajuns la concluzia ca n-ar sustine o noua candidatura a domnului Mugur Isarescu. Prin urmare, sunt pareri pro si contra vizavi de o astfel de candidatura. Urmeaza sa vedem incotro merge PSD, care este decizia pe aceasta tema”, a declarat Mihai Fifor, la RTV, citat de news.ro.

Potrivit mai multor surse politice, cel mai vehement critic al lui Mugur Isarescu a fost senatorul Serban Nicolae.

El a precizat ca pe 3 iulie se va vota in Parlament noua conducere a BNR.

„Astazi s-a discutat pe algoritm, pe cum arata distributia in cadrul Consiliului de Administratie”, a mai spus Fifor.

Mihai Fifor a mentionat ca probabil saptamana aceasta se vor depune candidaturile.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca, in urma discutiei avute cu premierul Viorica Dancila, se va merge pe sustinerea lui Mugur Isarescu pentru reinnoirea mandatului acestuia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Isarescu a fost, in ultima perioada, tinta atacurilor mai multor politicieni din ALDE si PSD. Cel mai vehement contestatar a fost senatorul ALDE Daniel Zamfir.

„Discutia pe care am facut-o astazi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia ca vom merge pe reinnoirea mandatului domnului Mugur Isarescu. Deci are sustinerea noastra, iar in viitorul Consiliu de Administratie, conform ponderii actuale in Parlament, PSD va avea patru locuri si ALDE un loc, doua locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a precizat Tariceanu, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere.

El a adaugat ca „este foarte posibil” ca, in urma deciziei social-democratilor, sa fie inclus in Consiliul de Administratie al BNR si reprezentantul UDMR.

„E foarte posibil ca, in urma deciziei pe care PSD o va lua, sa gasim o solutie pentru includerea in Consiliul de Administratie si a UDMR”, a sustinut Tariceanu.

Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis luni convocarea unei sesiuni extraordinare, saptamana viitoare, context in care vor fi discutate numirile membrilor in Consiliul Fiscal si la Banca Nationala.

Mandatul de guvernator al lui Mugur Isarescu expira in aceasta toamna.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: