Senatorul Genunche: „CEDO l-a taxat pe Klaus Iohannis. Tudorel Toader si Guvernul PSD au actionat legal”

politica

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a declarat pentru RFI ca PSD  nu are ce sa-si reproseze, dupa ce judecatorii CEDO au stabilit ca revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA a fost abuziva. El sustine ca, de fapt, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ar fi taxat decretul prezidential de demitere a lui Kovesi.

Liviu Pop afirma dupa decizia CEDO in cazul revocarii lui Kovesi ca ”de fapt, CEDO ne spune ca decretele presedintelui Romaniei ar trebui sa poata fi contestate pe fond in instanta. In fapt, asta ne spune CEDO astazi, ca doamna Kovesi nu a putut sa conteste pe fond in instanta un decret al presedintelui. Ar trebui ca presedintele alaturi de Guvernul lui sa ne spuna cum punem in acord decizia CEDO cu privire la posibilitatea contestarii unui decret prezidential in instanta de fond”.

La observatia RFI ca paseaza raspunderea la Cotroceni, desi procedura de revocare a lui Kovesi fusese inceputa de ministrul Justitiei din Guvernul PSD, senatorul a replicat: ”Tot ceea ce a facut domnul Toader, Guvernul Romaniei, in speta doamnei Kovesi a facut in conformitate cu legislatia din Romania”.

Intrebat daca PSD-ul a gresit in cazul Kovesi, Liviu Pop a raspuns: ”Nu ne spune decizia Curtii ca PSD-ul a gresit”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: