Senatul a votat desfiintarea Institutului Revolutiei: „Ion Iliescu traieste de pe urma sistemului ticalosit pe care l-a creat”

politica

Senatul a adoptat, marti, in calitate de prim for sesizat, cu majoritatea de voturi initiativa legislativa a USR PLUS si PNL prin care este desfiintat Institutul Revolutiei Romane. Proiectul de lege merge la Camera Deputatilor care va da votul decizional.

La dezbaterile legate de propunerea de lege, senatorul USR PLUS Cristi Berea, a afirmat ca Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 trebuie sa fie desfiintat deoarece nu s-a achitat in mod real niciodata de sarcinile care-i reveneau, conform legii de functionare a al institutiei.

„M-am apucat sa scriu proiectul acesta de lege imediat ce Curtea Constitutionala a admis cererea PSD-ului si a picat legea anterioara, pe care o votasem. Am decis sa depunem, impreuna cu colegii de la PNL, un nou proiect deoarece, din pacate pentru Romania, Ion Iliescu traieste de pe urma sistemului ticalosit pe care l-a creat. Am fost cu totii martori, acum cateva luni de zile, la incercarea patetica a Institutului de a se debarasa de Ion Iliescu: Institutul Revolutiei Romane nu-l mai recunoaste pe Ion Iliescu drept presedinte. Nu e de ajuns. Institutul mistificarii revolutiei romane trebuie sa inceteze sa mai functioneze”, a declarat Cristi Berea, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a USR, informeaza news.ro.

Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 beneficiaza de un regim juridic atipic in structura institutionala a statului roman, in conditiile in care specificul acestuia este mai degraba al unei fundatii decat al unei institutii publice.

CCR a decis ca legea prin care Guvernul desfiinta Institutul Revolutiei Romane este neconstitutionala.

„Ordonanta de urgenta de desfiintare a Institutului a fost adoptata la finalul lui 2019 de Guvernul Orban, dar majoritatea condusa de PSD din legislativul trecut a respins-o. Actul normativ a fost trimis la reexaminare de presedintele Iohannis, iar noul Parlament a aprobat desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989”, mai arata sursa citata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: