Fratia infractorilor. Senatul a respins solicitarea DNA in cazul lui Tariceanu. Melescanu, adus si el de urgenta sa voteze

politica

Senatul a respins, luni, solicitarea DNA de a-i ridica imunitatea parlamentara lui Calin Popescu Tariceanu.

Doar 38 de senatori au votat in favoarea solicitarii DNA, in timp ce 71 de senatori s-au impotrivit. S-a inregistrat si o abtinere.

Remus Borza, proaspat consilier al Vioricai Dancila, a recunoscut ca Tariceanu a fost salvat in urma unei intelegeri intre premier si seful Senatului. „A trebuit sa vina Dancila in Parlament, sa-i dea asigurari lui Tariceanu ca in Plenul Senatului se va respinge cererea DNA”, a scris Borza pe blogul sau.

Calin Popescu Tariceanu a declarat luni in sedinta in care se dezbate solicitarea DNA de a i se ridica imunitatea, ca nu le da sfaturi colegilor cum sa voteze, insa ca este nevinovat. ”DNA nu vrea sa ma trimita in fata instantei, ci sa puna o pata pe intreaga mea cariera politica”, a mai spus el.

”In cei aproape 30 de ani de cand sunt in politica am fost pe rand, deputat, ministru, prim ministru, presedinte al Senatului, si nu am facut niciodata vreo fapta ilegala. Cea ce DNA-ul vrea sa faca astazi nu este sa ma trimita in fata unei instante, pentru ca ei stiu ca nu au dovezi in acest sens, ci sa puna o pata pe intreaga mea cariera politica! Nu pot sa va dau sfaturi cu privire la felul in care sa votati, dar atunci cand veti vota, va rog sa aveti inima usoara pentru ca eu, Calin Popescu-Tariceanu, nu am facut niciodata vreo fapta de care sa imi fie rusine”, a declarat Calin Popescu Tariceanu timpul dezbaterilor pe marginea solicitarii DNA.

El a mai spus ca scopul acestui gen de dosare este subminarea democratiei.

”Cel mai pervers efect al acestui gen de dosare este subminarea democratiei in Romania. Acest gen de dosare ii indeamna pe alegatori sa nu mai aiba incredere in cei pe care i-au ales, sa nu mai aiba incredere in Parlament pentru ca sunt toti, nu-i asa, o gasca de corupti! Guvernul este o turma de neputinciosi, iar primarii se ocupa doar de interesele lor! Si atunci, urmarea fireasca este: de ce sa mai avem nevoie de un parlament costisitor cand putem fi condusi de 100 de procurori vanjosi care fac ordine in tara??? De ce sa avem un guvern, cand putem avea la butoane 200 de noi securisti si un presedinte pe care il pot manipula? Si asa incepe sfarsitul unei democratii! Parintii si bunicii nostri au vazut asta in anii 50! Acum e randul nostru sa dam piept cu ei”, a adaugat Tariceanu.

De asemenea, el a sustinut ca dosarul sau este ”un talmes-balmes”.

”Acest dosar are 18000 de pagini nu pentru ca e plin de dovezi, ci ca sa va induca dumneavoastra si opiniei publice credinta ca s-a lucrat serios si asezat si dosarul geme de probe impotriva lui Tariceanu. In fapt, acest dosar este un talmes balmes fara cuprins si fara nici o logica. El nu este intamplator facut in acest fel ci din calcul cinic. Inchipuiti-va ca trebuie sa cititi o carte de 18000 de pagini in care paginile vin fara numerotare si fara continuitate. Incepe cu capitolul 5, apoi urmeaza 12, apoi 1, apoi…. Ce sanse are cineva care a citit acest dosar sa gaseasca dovezi in apararea mea? Ce sanse am eu ca un judecator sa gaseasca in acest Babylon argumente in favoarea mea? De voie de nevoie trebuie sa dai crezare cuvintelor din rezumatul facut de procuror. Cred ca acest mod de a amesteca paginile si documentele este facut pentru a ingreuna apararea dar si pentru a ascunde lucruri care nu convin procurorilor. De exemplu, faptul ca una din hotararile de guvern incriminate este avizata si de Parchetul General, condus la acea vreme chiar de doamna Kovesi”, le-a mai spus Tariceanu colegilor sai.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: