„Tudorele, fa ceva!”. Sentinta la Alba Iulia, cea mai grea pedeapsa din ultimii 20 de ani. De ce au fost judecatorii atat de duri

news

Tribunalul Alba l-a condamnat, marti, la inchisoare pe viata pe un tanar originar din Botosani care, in vara anului trecut, a patruns in curtea si in casa unei familii din Alba Iulia, omorand o femeie de 80 de ani si ranindu-l grav pe fiul acesteia, cu o piatra de decor de gradina.

Pedeapsa, aplicata pentru omor calificat, tentativa de omor calificat si talharie calificata, este cea mai mare pe care instanta din Alba Iulia a dispus-o in ultimele doua decenii.

Inculpatul este obligat, totodata, sa plateasca barbatului, care a scapat cu viata dupa ce s-a refugiat in baia locuintei, 250.000 de lei daune morale.

Decizia este cu drept de apel la instanta superioara in termen de zece zile de la comunicare.

In 14 iulie 2017, Madalin – Miki Lupu, de 24 de ani, aflandu-se pe raza municipiului Alba Iulia, in scopul de a sustrage bani si bunuri, a patruns fara drept in curtea si in casa victimelor, in varsta de 80 de ani, respectiv 53 de ani. El le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatra de decor de gradina, de dimensiuni mari, si cu picioarele, in zona capului si a pieptului. Gravele leziuni suferite au condus la decesul femeii si la internarea fiului acesteia.

El a sustras din casa locuintei acestora aproximativ 4.300 de lei, precum si obiecte de imbracaminte si incaltaminte.

Dupa comiterea crimei, barbatul s-a dus in Botosani, unde a ucis o femeie din Cotusca, dupa ce aceasta l-a surprins la furat in casa sa. El a fost prins dupa 12 ore, anchetatorii stabilind ca el este si autorul crimei si al tentativei de omor din Alba Iulia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: