news

Sentinta definitiva. Afaceristul Iusuf Mahir, 2 ani si 8 luni cu executare in cazul fetitei care a murit dupa ce a cazut de la etajul cinci al unui bloc pe care acesta il construia

Omul de afaceri constantean Iusuf Mahir a fost condamnat la 2 ani si 8 luni de detentie pentru ucidere din culpa, printr-o sentinta definitiva data de Curtea de Apel Constanta, in cazul fetitei de 12 ani care a murit in urma cu peste sase ani, dupa ce a cazut de la etajul cinci al unui bloc pe care acesta il construia.

Potrivit solutiei publicata pe portalul instantelor de judecata la sfarsitul acestei saptamani, inculpatului i se aplica pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de inchisoare, la care se adauga o treime din totalul altor pedepse, respectiv 8 luni.

„Admite in parte apelurile penale declarate de inculpatii IUSUF MAHIR si S.C EUCASS S.R.L prin administrator judiciar VICTORIA SPRL desfiinteaza in parte sentinta atacata si pronunta urmatoarea solutie: (…) inceteaza procesul penal fata de inculpatii IUSUF MAHIR si S.C EUCASS S.R.L, pentru savarsirea infractiunii de continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control competente, (…), ca urmare a intervenirii prescriptiei. (…) Mentine dispozitiile privind anularea suspendarii conditionate a executarii pedepsei de 2 ani inchisoare, (…). In temeiul (…), aplica pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare, pe care o sporeste cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 8 luni, inculpatul IUSUF MAHIR urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 2 ani si 8 luni de zile, in regim de detentie. (…) Definitiva”, se arata in solutia pe scurt, citata de Agerpres.

Conform sursei mentionate, cuantumul despagubirilor acordate drept daune morale a fost majorat.

„Admite in parte apelurile declarate de partile civile (…) si dispune majorarea cuantumului despagubirilor civile acordate cu titlu de daune morale dupa cum urmeaza: – de la suma de 30.000 de euro la suma de 40.000 de euro, la cursul oficial al BNR la data platii, pentru partea civila Ciocan Luminita; – de la suma de 30.000 de euro la suma de 40.000 de euro, la cursul oficial al BNR la data platii, pentru partea civila Trusca Stefan Sebastian; Obliga inculpatii SC EUCASS SRL si IUSUF MAHIR, in solidar, la plata catre partile civile a acestor sume”, au mai decis judecatorii.

Inspectoratul de Politie Judetean Constanta a informat ca politistii au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei de 2 ani si 8 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa pentru un barbat de 67 de ani, acesta fiind escortat si incarcerat in Penitenciarul Poarta Alba.

In anul 2016, o fetita de 12 ani, aflata la joaca impreuna cu alti copii, a murit dupa ce a cazut de la etajul cinci, printre scarile fara balustrade ale unui bloc aflat in constructie in municipiul Constanta, antreprenorul nerespectand legislatia privind disciplina in constructii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: Iusuf Mahir

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

3 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

31 de minute ago

Seful campaniei PNL: „PSD a coborat in Moldova sub 30%, sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Ciolacu”

Coordonatorul PNL pentru alegerile locale, deputatul Florin Roman, a declarat sambata, la prezentarea candidatilor din…

26 de minute ago

Emmanuel Macron isi nuanteaza pozitia: „Sper din toata inima ca nu va trebui sa mergem la razboi. Dar da, daca vrem pace, trebuie sa o protejam”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat, sambata, ca spera ca Franta nu va trebui sa…

46 de minute ago

Emotii pentru candidatul Emil Boc la primaria Clujului. O prezenta la vot de peste 50% l-ar putea trimite pe locul doi

Potrivit mass-media locale din Cluj-Napoca (actualdecluj.ro si foaiatransilvana.ro), „candidat independent la Primaria Cluj Napoca, Sabin…

4 ore ago