Sentinta definitiva, Badea si Antena 3 trebuie sa plateasca pentru insultele aduse unui scriitor: „Burdihan mare, ochii inecati in osanza”

news

Scriitorul Florin Toma a castigat, definitiv, procesul pe care l-a intentat lui Mircea Badea si postului Antena 3. El va trebui sa primeasca daune morale in valoare de 25.000 de lei.

Decizia a fost data luna trecuta de Tribunalul Bucuresti. Magistratii au mentinut o decizie similara data de Judecatoria Sectorului 1. „Respinge apelul ca nefondat. Definitiva”, este minuta Tribunalului Bucuresti.

Totul a inceput pe 1 februarie 2016, cand Mircea Badea l-a jignit pe scriitorul Florin Toma in emisiunea „In gura presei”. Potrivit cererii de chemare in judecata, scriitorul a reclamat ca realizatorul TV a avut mai multe formulari batjocoritoare si insultatoare la adresa sa.

Expresiile folosite au fost „…morsa incompetenta…, burdihan mare…opera de trei parale, la propriu…ochii inecati in osanza…Toma slutu’ si uratu’… Toma grosu’ si artagosu’…il sterge la fund cu limba de matase…cand scrii harnelile alea de le scrii…netalentat si prost…”. Alte aprecieri au vizat denigrarea operei lui Florin Toma, calitatea sa de scriitor, finalmente fiind exprimate gesturi cu conotatie sexuala, mentioneaza ziare.com.

„Adevaratul scop al emisiunii a fost de denigrare, de efectuare a unui atac la persoana si lezarea imaginii”, s-a plans scritorul.

Instanta care a dat prima decizie, Judecatoria Sectorului 1, arata ca Mircea Badea, in calitatea sa de realizator TV, trebuie sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale oricarei persoane, printre care si dreptul lui Florin Toma la imagine, respectarea demnitatii si onoarei acestuia, „iar afirmatiile au fost facute in mod deliberat, deci cu intentie”.

Potrivit motivarii, instanta a apreciat ca in acest caz este indeplinita si cerinta existentei prejudiciului moral – constand in lezarea imaginii ori a onoarei unei persoane.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: