UPDATE. Cand se va pronunta SENTINTA in procesul lui Liviu Dragnea. Procurorul cere pedeapsa cu EXECUTARE

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta pe 6 mai verdictul in dosarul Referendumul, in care procurorii DNA au cerut inchisoare cu executare pentru vicepremierul Liviu Dragnea. „Eu am spus decat ca sustin in continuare cu tarie nevinovatia mea”, a declarat Dragnea miercuri, la iesirea din sala de judecata.

„N-am ce sa comentez. Am spus foarte bine si foarte rational. Eu am spus decat ca sustin in continuare cu tarie nevinovatia mea. Nu am gasit nici eu nici avocatul meu vreo proba ca exista faptele pentru care am fost trimis in judecata. Acuzatiile care mi-au fost aduse pleaca de la o premisa profund gresita pentru democratia din Romania. Unii cetateni ar putea intelege ca dreptul la vot e o infractiune si ca atare nu vor mai veni sa voteze. Cred ca am adus suficiente argumente care vin in sprijinul afirmatiilor mele pentru a fi achitat. Ma abtin, asa cum am facut-o in astia doi ani de zile, sa faca alte afirmatii. Nu poti sa iti reprosezi faptul ca existi sau faptul ca faci parte dintr-un partid politic. Asteptam sa hotarasca instanta pentru ca eu sper ca inca hotaraste instanta, nu procurorul”, a declarat miercuri Liviu Dragnea, la iesirea din sediul ICCJ.

In acest dosar, pe langa Liviu Dragnea, alte 74 de persoane au fost trimise in judecata. Potrivit EVZ, completul de judecata este format din Corina Jijiie – presedinte, Lucia Rog si Lavinia Lefterache.

Liviu Dragnea nu a vorbit cu niciunul dintre cei 70 de complicii ai sai. S-a consultat doar cu avocatul. „Sper sa fiu achitat, pentru ca n-am gasit in rechizitoriu vreo proba prin care sa se dovedeasca ca as fi facut faptele pentru care am fost trimis in judecata”, a afirmat Liviu Dragnea. El a spus ca in ultimul cuvant in fata judecatorilor nu va vorbi foarte mult. „Va fi un cuvant scurt”, a precizat Dragnea.

Procurorul de sedinta al DNA a cerut o pedeapsa cu executare pentru acuzatiile care i se aduc lui Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata pe 7 octombrie 2013 deoarece si-a folosit influenta in partid cu scopul de a obtine, prin orice mijloace, o prezenta la vot de minimum 60%, rezultat care-i asigura demiterea presedintelui.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: