Sentinta surprinzatoare in procesul fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar. Prejudiciul a fost urias

news

Fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat in dosarul ”Motorina”, in care a fost trimis in judecata alaturi de alte 22 de persoane fizice si juridice, sub acuzatia de constituire de grup infractiona organizat. Decizia, luata marti de Tribunalul Brasov, nu este definitiva.

Judecatorii Tribunalului Brasov l-au achitat pe Sorin Blejnar pentru infractiunile de sprijinire a unui grup infractional si evaziune fiscala in tranzactii cu produse petroliere, in urma carora ar fi fost creat un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat.

Decizia pronuntata in dosarul cunoscut sub denumirea „Motorina” nu este defintiva, Tribunalul Brasov fiind instanta de fond in acest proces.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Brasov in septembrie 2012, iar alaturi de Blejnar au fost trimise in judecata 22 de persoane fizice si juridice. Printre acestea se numara doi sefi din cadrul Vamii Brasov si Codrut Marta, fost consilier al lui Blejnar, disparut in urma cu mai multi ani.

Potrivit procurorilor DIICOT Brasov, o grupare infractionala constituita de cetateni romani, unguri si italieni ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina comercializate pe piata interna, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: